Učitelji i profesori na predavanju o programu Europske unije

Predavanje je održano u zgradi Gospodarske komore
(FOTO: Domagoj Katić)

24.09.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 5021

U organizaciji Tehničke škole danas je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održano predavanje o potprogramima "Leonardo da Vinci" i "Comenius" u sklopu Programa cjeloživotnog obrazovanja Europske unije. Kako nam kaže ravnatelj Tehničke škole Vedran Neferović, cilj predavanja je predstavljanje mogućnosti ovih programa školama našeg područja, ali i školama iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

- Škole su pokazale velik interes za ove aktivnosti kroz koje im se otvaraju putevi za stručna obrazovanja i usporedbu predavanja u različitim zemljama - kaže Tina Matovina koja je držala predavanje o aktivnosti za srednje škole Leonardno da Vinci koji je namjenjen strukovnom obrazovanju. Jelena Goričanec kaže kako program Comenius podrazumijeva partnerstvo između naših škola i škola u EU, te omogućuju individualni odlazak nastavnika kako bi se usavršavali. - Postoji mogućnost dolaska stranih nastavnika bez radnog iskustva u RH na održavanje stručne prakse - dodaje Goričanec.




Tehnička škola je iskoristila mogućnost ovih programa te će 13 njihovih i dvoje profesora Poljoprivredne škole 14. listopada otputovati u Plymouth (Vel. Britanija) na stručnu edukaciju.




- Šest dana ćemo promatrat njihove metode rada i upoznat njihov odnos s učenicima na srednjim školama i koledžima - kaže Zoran Galić, voditelj projekta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI