Vrijedne Pčelice: Nakon prve berbe mališani napravili sok (foto)

Pleternički vrtićarci bili su u prvoj berbi grožđa
(FOTO: DV Tratinčica)

20.09.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 8205

Skupina "Pčelice" Dječjeg vrtića Tratinčica u Pleternici berbom grožđa i pravljenjem soka započela je jesenski program. Mališani su jučer posjetili vinograd obitelji Markota i nabrali dvije kante grožđa od kojeg su danas napravili 8 litara soka.



Prema riječima ravnateljice Ljiljane Petrović, ideja o izradi soka je došla spontano.


- Odlučili smo se na izlet u vinograd, a kada smo već tamo onda smo sudjelovali u berbi pa smo si sami nabrali naše grožđe za sok - pojašnjava ravnateljica.






Klinci su oduševljeni idejom o izradi soka. Prijateljice iz vrtića, Magdalena Terzić i Ana Putrić kažu da im je najzanimljivije bilo u vinogradu, a mi smo ih zatekli kako rukama cijede sok iz grožđa.

- Meni je bilo zakon! Najbolje mi je bilo kad sam rezao škaricama. Volio bih i da od drugog voća pravimo sokove - kaže 6-godišnji Luka Markanjević. Njegov kolega Roko Raguž dodaje kako je sretan jer će piti domaći sok, koji je bolji nego kupovni.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI