Naša županija za MORH ne postoji: Plaše nas bez upozorenja

Hrvatski MiG
(FOTO: PIXSELL)

12.09.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6192

Više snažnih detonacija uznemirilo je danas (srijeda) oko podneva mnoge stanovnike Požeštine pa su i u redakciju 034portala stigli upiti građana "tko ili što puca".

Na službenoj stranici Ministarstva obrane Republike Hrvatske najavljeni su letovi zrakoplova MIG-21 u sklopu provođenja planirane obuke pilota Eskadrile borbenih aviona (EBA) iz sastava 91. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a za danas i sljedeća dva dana u vremenu između 9 i 14 sati. U njihovom priopćenju također stoji i da se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Međutim, u istom priopćenju piše da se letovi izvode na području Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske i Zagrebačke županije, a nije spomenuta Požeško-slavonska. Ovo nije prvi put da zrakoplovi MORH-a probijaju zvučni zid iznad Požege bez prethodne najave, odnosno uz najavu leta iznad susjednih županija. Možemo se samo pitati jesu li naši piloti promašili pravac i "zalutali" na naše područje ili Požeško-slavonska županija za naše Ministarstvo obrane jednostavno - ne postoji pa smatraju da nas ne trebaju obavijestiti kao stanovnike drugih dijelova Hrvatske.


U svakom slučaju, i bez službenog upozorenja iz MORH-a realno možemo očekivati detonacije i tijekom sljedeća dva dana. Bez straha, sad barem znamo o čemu se radi.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI