Uređuju se destinacije: Postavljena oprema, slijede igrališta

Jezero Raminac - sjenice i klupe
(FOTO: Mario Barać)

12.09.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7916

Projekt "Stazama lipicanca i kune" i njegove destinacije poprimaju prepoznatljiv izgled nakon što je na jezerima Raminac i Pjeskara u Lipiku, odnosno Pakurnovac u Prekopakri te kod planinarskog doma na Omanovcu postavljena urbana oprema.

Postavljene sjenice i stolovi, slijedi izgradnja igrališta

Uz izgradnju sjenica za odmor, postavljeni su stolovi i kompleti za sjedenje, klupe, koševi za smeće, stalci za parkiranje bicikla, vezovi za konje. U tijeku su radovi na postavljanju signalizacije, odnosno info tabli i putokaza za pojedine destinacije.





Uskoro se očekuje da će na destinacijama biti izgrađena i sportska igrališta za odbojku na pijesku na svim destinacima i za košarku na Omanovcu, a potom, u sljedećoj fazi na red dolazi postavljanje dječjih igrališta.

Iz EU fonda 3 od 4 milijuna kuna

Projekt "Stazama lipicanca i kune" vrijedan je 3,9 milijuna kuna od čega se bespovratnih 2,9 milijuna kuna financira iz EU fonda - programa IPA poslovna infrastruktura, dok će Grad Lipik kao nositelj projekta sudjelovati s 540.000 kuna, a Grad Pakrac kao partner s 440.000 kuna. Projekt je označen kao prilika za razvoj turističkih potencijala uz unaprjeđenje postojeće infrastrukture što bi trebalo rezultirati privlačenjem većeg broja turista na ovo područje.

Kako je rekao Hrvoje Kovačić, tajnik Turističke zajednice Grada Lipika, u sklopu projekta je planirano i temeljito uređivanje parkirališta na jezeru Raminac kao i ograđivanje cijelog kompleksa i postavljanje temelja za budući ugostiteljski objekt, zatim uređenje biciklističke, pješačke i konjičke staze, koja su također oblik destinacija u ovom projektu, a u planu je i obnova pročelja planinarskog doma na Omanovcu. Do travnja bi trebale biti odrađene i ostale planirane aktivnosti, a tiču se promocije, izrade strategije razvoja i korištenja tematskog puta te edukaciji menadžera.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI