Propala sjednica laburista: Nemeth i Majer suspendirani

Stjepan Nemet, bivši predsjednik HNS-a Požeško-slavonske županije
(FOTO: Mario Nakić)

09.09.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 7581

Osnivačka skupština Hrvatskih laburista za Požeško-slavonsku županiju nije održana zbog nedostatka kvoruma, ali kako doznajemo, bilo je prilično zanimljivo. Na kraju dvojica novopečenih članova, Stjepan Nemeth i Damir Majer suspendirani su iz stranke. Potvrdio nam je to županijski povjerenik stranke Dubravko Hranjec.

Nemeth i Majer su, prema Hranjecovim riječima, pokušali nezakonito preuzeti upravljanje požeško-slavonskom podružnicom Hrvatskih laburista unatoč činjenici da se na sjednici nije pojavio dovoljan broj članova.

"Predsjednik stranke me obavijestio da je u četvrtak temeljem ovlasti Statuta stranke donio odluku o suspenziji dvaju članova Hrvatskih laburista s područja Požeško-slavonske županije. Jedan član suspendiran je jer je neovlašteno iz Registra članstva izbrisao dva člana i time zloupotrijebio Statut stranke, a na Osnivačkoj skupštini podružnice Požeško–slavonske županije zajedno s drugim suspendiranim članom pokušao je na nelegalan način preuzeti upravljanje podružnicom unatoč tome što su radna tijela utvrdila da nema kvoruma i raspustila skupštinu.


Time su naštetitili ugledu Stranke zbog čega je predsjednik stranke izrekao suspenziju te podnio zahtjev Sudu časti Stranke koji je dalje nadležan za daljnje provođenje postupaka. Dok Sud časti ne donese odluku, dvojici suspendiranih članova miruju sva članska prava i obveze.


Radi se o dvojici bivših HNS-ovaca koji su se upisali u Stranku prije manje od mjesec dana, a u tom su razdoblju pokušavali destruirati dosadašnji rad Hrvatskih laburista u Požeško-slavonskoj županiji"
, stoji u priopćenju koje potpisuje Dubravko Hranjec.

Stjepan Nemeth je prvo komentirao da to nije istina, da bi kasnije zvao i pitao odakle nama te informacije, tražio da se to "skine s portala da ne bi bilo problema".

- Nemam ja nikakve izjave, molim vas skinite to s portala. Zovite tajništvo i Lesara, nemam ja ništa s tim - tražio je Nemeth.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI