Gostovanje splitskog Hajduka odgođeno za ožujak

07.09.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3877

U ponedjeljak se navršava točno 50 godina od osnutka Nogometnog kluba Požega, najstarijeg postojećeg gradskog kluba. Izvršni odbor NK Požega tog dana održat će sastanak povodom te važne godišnjice. Svečana sjednica Skupštine kluba povodom obilježavanja 50 godina održat će tjedan dana nakon završetak jesenskog dijela prvenstva, 25. studenog u Gradskom kazalištu Požega. Klub očekuje dvjestotinjak gostiju među kojima će biti zaslužni pojedinci: treneri, predsjednici, članovi uprava i igrači koji su obilježili pola stoljeća NK Požega.

Prijateljska nogometna utakmica povodom obilježavanja ove godišnjice u kojoj će se sastati  prve momčadi NK Požega i HNK Hajduk (Split) odigrat će se u nedjelju, 03. ožujka 2013. godine na igralištu NK Požega.

O samom osnivanju kluba i najzaslužnijima ispričao je njegov sadašnji potpredsjednik Jurica Bešlić:


- Nogometni klub «Požega» osnovan je 10. rujna 1962. godine.  Osnovali su ga predstavnici odjevnog poduzeća „Sloga“ i predstavnici drvno-industrijskog poduzeća „Lipa“ (današnji Spin Valis). Osnivačka skupština je počela sa radom u 17,20 sati u prostorijama Odjevnog poduzeća Sloga. Skupštinu je otvorio Stjepan Sertić i predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen. Otvorivši Skupštinu Stjepan Sertić i Marko Žmire objasnili su direktoru Sloge Zvonku Reliću značaj fuzije „Sloge“ i Lipe“ i vrlo lijepu budućnost novog kluba u kulturno-sportskom pogledu. Nikola Pilaš predložio je da se klub zove Požega što je jednoglasno prihvaćeno.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI