Povoljnije ne može: Hotel Pakrac prvu godinu za 0 kn!

Hotel Pakrac
(FOTO: Mario Barać)

07.09.2012. | Mario Barać
Pregleda: 9340

Grad Pakrac i dalje traži najmoprimca za Hotel „Pakrac“, jedini hotel u gradu koji već mjesecima ne radi i čija su vrata u vrijeme turističke sezone i dalje zatvorena.

Pakrački vijećnici su na prošloj sjednici Gradskog vijeća jednoglasno prihvatili prijedlog da se kroz još jedan, treći po redu natječaj pokuša pronaći najmoprimac ovog objekta, ali ovaj put po još povoljnijim uvjetima.

Prvu godinu najam 0 kn, drugu 2, a treću 3 tisuće kuna mjesečno


Prijedlog najamnine na posljednjem natječaju na koji se nije javio nitko je bio 5.000 kuna mjesečno, a sada je prihvaćeno da budući najmoprimac prvu godinu uopće ne plaća najam, za drugu godinu zakupa određena je mjesečna najamnina od 2.000 kuna, za treću 3.000 kuna, a za četvrtu godinu i sve ostale godine do isteka zakupa 5.000 kuna mjesečno.


Predloženo je da ugovor o najmu hotela može biti sklopljen na rok od najmanje 5, odnosno najviše 15 godina.

Pakrac mora imati hotel!

- Povoljniji uvjeti od ovih koje ćemo ponuditi u natječaju koji će biti raspisan kroz desetak dana jednostavno ne mogu biti, tvrdi gradonačelnik Davor Huška koji je i sam svjestan da su zaključana vrata hotela izazvala veliku štetu.

– Ove godine i sezone smo imali gostujuće delegacije iz Austrije, Slovačke, Češke, Italije, Francuske, u posjetu nam je bio japanski veleposlanik, bilo je i raznih drugih događanja, natjecanja i manifestacija, a mi nismo bili u mogućnosti pružiti nužan smještaj s noćenjem i pratećim uslugama. Šteta je, dakle napravljena i to se ne smije ponoviti jer Pakrac mora imati hotel. Ovo je posljednji pokušaj potrage za najmoprimcem i ukoliko se nitko ne javi na ovaj natječaj, Grad će preko Poduzetničkog centra Pakrac preuzeti brigu o funkcioniranju hotela i osposobiti ga za rad iako nam nije cilj niti je najbolje rješenje da se Grad bavi takvim poslom, pojašnjava Huška.

Dug od 75.000 kuna

Podsjećamo da je bivši najmoprimac ostao dužan oko 75.000 kuna Gradu na ime najamnine i komunalne naknade. Grad je kroz pljenidbu inventara, odnosno namještaja u sobama uspio namaknuti oko 25.000 kuna. Iako su vijećnici Drago Marter (Nezavisni) i Miroslav Kolar (HNS) tijekom rasprave na GV prigovorili što će Grad vjerojatno ostati bez tih 50.000 kuna, svi su bili jednoglasni u stavu da je hotel prevažan gradski sadržaj i da se potencijalnom budućem najmoprimcu pomogne i nefinancijski kako bi hotel stavio u funkciju, a nije nevažna i činjenica da bi se njegovim otvaranjem otvorilo i šest ili sedam novih radnih mjesta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI