Rašić: Ne odustajemo od Munjare, pretvorit ćemo je u muzej!

Vedran Katavić i Miro Rašić
(FOTO: GIK)

06.09.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 8440

"Prije godinu dana jasno smo dali do znanja svima, pa tako i Gradu Pleternici, da je naša građanska inicijativa osnovana s ciljem pripreme nekadašnje hidrocentrale za dostojno obilježavanje 100. obljetnice. Zašto tada Grad nije krenuo s ishođenjem potrebnih dozvola, nego su se tek sad sjetili?" - upitao je Miro Rašić, predsjednik Građanske inicijative Kuzmica nakon odgovora Grada Pleternice.

Podsjetimo, članovi Inicijative skupili su donatore i sponzore te krenuli s radovima na preuređenju tzv. "Munjare". Grad Pleternica, kao vlasnik objekta, zabranio im je daljnji nastavak radova uz obrazloženje da prvo trebaju biti ispoštivane sve zakonske obveze. Rašić tvrdi da se radi o politiziranju od strane Grada.

- Oni nisu odradili svoj posao. Poslali smo im 8 upita, što pismeno, a što na sastancima, tražili od njih očitovanja i poduzimanje potrebnih koraka. Dosad nisu napravili ništa. Na jučerašnjem sastanku u gradskoj vijećnici gradonačelnik Franjo Lucić je pred svima jasno rekao kako njega Munjara ne zanima jer on ima pametnijeg posla. Nakon toga smo mi napustili prostoriju. Kompletan Mjesni odbor Kuzmica, a to su članovi njihove stranke, na našoj je strani i podržava inicijativu - objašnjava Rašić te dodaje kako oni neće odustati od svoje nakane da preurede objekt.


- Radi se o zgradi koja je od velikog kulturnog značaja za cijelu Slavoniju, a danas je ruglo sela. Mi smo i dalje odlučni u nakani da je uredimo i pretvorimo u tehnički muzej, možda nećemo moći pred obljetnicu, ali ćemo to svakako učiniti.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI