Posvađao se s bratom pa zapalio roditeljsku kuću

U požaru je izgorjela starinska obiteljska kuća
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

01.09.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 8334

- Dodano 2. rujna
Nakon obavljenog policijskog očevida i kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da je požar na obiteljskoj kući u Brđanima kod Pleternice izazvao 68-godišnjak iz Makarske. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog opće opasne radnje, rekao nam je Krunoslav Kokić, službenik za odnose s javnošću PU požeško-slavonske.

1. rujna

U požaru koji je oko 15 sati izbio u selu Brđani kod Pleternice potpuno je izgorjela obiteljska kuća. Vatrogasci DVD-a Pleternica i JVP Požeško-slavonske županije zaprimili su dojavu oko 15 sati, a gašenje je završilo dva i pol sata kasnije.


Policijski očevid je u tijeku, a nakon njega znat ćemo uzrok požara. Na mjestu događaja od mještana i vlasnika izgorjele kuće doznajemo kako je, po njihovim riječima, izazivač požara poznat.



Foto: Dušan Mirković/PIXSELL

Kuća je u suvlasništvu dvaju braće, od kojih jedan stanuje u Slavonskom Brodu, a drugi u Makarskoj. Oni su je naslijedili od svojih roditelja i, također prema pričanju mještana, obojica je povremeno koriste. Danas je jedan od njih, navodno, iz još nepoznatih razloga, potpalio vatru i podmetnuo požar.

- Dolazili smo iz pravca Broda i s brda smo vidjeli dim. Mislila sam, tko je sad išao paliti, nisam pomislila da bi to mogla biti naša kuća. Kada smo stigli, imali smo što vidjeti. Mještani su nam rekli da su vidjeli brata moga supruga, koji im je mahnuo, ušao u automobil i odvezao se. Nitko ne zna gdje je, bojimo se da nam sada ne učini isto i u Slavonskom Brodu - preplašeno nam je prepričala J.K.


Foto: Dušan Mirković/PIXSELL

Čovjek koji je navodno potpalio vatru ima 68 godina. Osim same kuće, šteta je velika jer su izgorjeli i brojni kućanski aparati i pokućstvo. Pronađena je i plinska boca koja je curila, a nije se prije nalazila u kući, pa se sumnja da je postavljena radi širenja vatre. Službene informacije znat ćemo sutra po završetku očevida.


Požar su gasili vatrogasci JVP PSŽ i DVD Pleternica (foto: Stjepan Žnidarec)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI