Osnovan ogranak Udruge vojne policije

Osnivanje podružnice udruge vojne policije u Požegi
(FOTO: IF)

01.09.2012. | V.B./ubvvpdr.hr
Pregleda: 3418

Pedesetak pripadnika Vojne policije iz Domovinskog rata osnovalo je Podružnicu Udruge branitelja i veterana VP iz Domovinskog rata za područje Požeško-slavonske županije. Odajući počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, prisjetili su se i osmorice svojih poginulih ili umrlih suboraca. Posebnu zahvalnost uputili su generalu Miljenku Crnjcu, pod čijim zapovjedništvom 123. brigade je 1991. godine osnovana vojna policija, te mu poželjeli skoro ozdravljenje.

Za predsjednika Podružnice je izabran Robert Hofman, za potpredsjednika Vilko Olujić, a za tajnika Damir Samarđija. Osnivanje Podružnice pozdravio je Tomislav Čuljak, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Željko Jakobčić, predsjednik Udruge Vojne policije iz Domovinskog rata, pater Zlatko Papac i dr.

- Kao što smo 1991. bili zajedništvom u nevolji i teškim trenucima, tako i danas imamo potrebu za osjećajem pripadnosti, što kroz obitelj, što kroz crkvu, a od danas umjesto postrojbe imamo udrugu kroz koju ćemo lakše ostvarivati naša prava te biti čuvari onoga što smo stvorili, rekao je Ivica Mikulić, bojnik u miru, predsjednik inicijativnog odbora za osnivanje požeške podružnice ove udruge.


Kako piše na interentskim stranicama Udruge branitelja i veterana vojne policije, sudionicima osnivačke skupštine obratio se i gradonačelnik Požege Zdravko Ronko koji je naglasio da su građani Požege i on kao njihov gradonačelnik izuzetno ponosni što je Vojna policija u Požegi osnovana među prvima u Domovinskom ratu, te što je sve svoje zadatke, a oni su bili izuzetno teški, složeni i osjetljivi, izvršila na najbolji mogući način u skladu s međunarodnim ratnim pravom i svim međunarodnim konvencijama.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI