Mladi Jakšićani misle ozbiljno: Zarađuju na kratkim filmovima

Trojica članova ekipe Vivid Cinema iz Jakšića
(FOTO: Domagoj Katić)

29.08.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 9803

Mlada četveročlana filmska skupina "Vivid Cinema" iz Jakšića je nedavno potpisala jednogodišnji ugovor sa tvrtkom Maker Studios. Kažu da su prije više od godinu dana krenuli su iz zabave, a danas im se otvara prostor za zaradu. Tvrtka s kojom su potpisali ugovor o suradnji od njih na mjesečnoj bazi zahtijeva 5 videa i konstantan porast broja pregleda i pretplatnika.

- Prijavili smo se na njihovim stranicama, dobili smo odgovor kako će naš rad pratit par mjeseci, a zatim odlučiti hoće li doći do suradnje. Bazirani smo na našu regiju, a glavni cilj nam je da ljudi prepoznaju što radimo - kaže nam 18-godišnji Kristijan Dumančić koji je ujedno i najstariji član tima.

Zarađeni novac će ulagati u kupnju opreme, a želja im je da što duže ostanu u ovom sastavu. Najmlađi član 16-godišnji Petar Zeman kaže kako ideja nije toliki problem koliko nedostatak adekvatne opreme, rekvizita te organizacija snimanja.





- Teško je skupiti svu četvoricu, sada nam je kolega Jurica Pavlović otišao na maturalac, a bit će još teže kada neki odu na fakultet - dodaje Petar.

- Komedije su nam najlakše za snimanje jer nemamo rekvizite za snimanje drugih žanrova, a za komediju samo trebaš biti blesav - kaže nam kroz smijeh Petar Starčević, član Vivid Cinema.

Dečki bi prema trenutnom broju pregleda trebali zarađivati oko 500-tinjak kuna mjesečno. Kažu kako im je to za sada dovoljno jer rade ono što vole, ali svakako planiraju povećat posjećenost svoga kanala, a time i zaradu.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI