Požeški festival i ove godine nudi velika imena

Bruno Horvat, Zdravko Ronko i Tomislav Galić
(FOTO: Domagoj Katić)

22.08.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 13572

Vrhunski glazbenici, festivalsko vino, odlični koncerti, prikaz starih zanata najavljeni su danas na konferenciji za medije Organizacijskog odbora Glazbenog festivala Slavonije koji će se održati na središnjem gradskom trgu u Požegi od 30. kolovoza do 02. rujna.

Kako kaže predsjednik Organizacijskog odbora Zdravko Ronko, festival je od ove godinu uvršten u statut Grada kako ne bi odlučivali pojedinci nego gradska vlast.

- Htio bih pozvati građane da svojim dolaskom podrže Festival i pokažu pravu sliku o Požegi ljudima koji će ga pratiti putem medija. Htio bih istaknuti kako je festival pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i kako će na otvaranju biti prisutan i premijer Zoran Milanović - rekao je Ronko.


- Mogu slobodno reći da festival počinje sutra otvorenjem Europskog omladinskog tamburaškog kampa, u petak ćemo u napuniti 1.300 boca festivalskog vina, vrhunske graševine Kutjeva d.d. Pozivamo građane da dođu na degustaciju vina u nedjelju u 19 sati, na službeno otvorenje festivala koje će se obilježiti podizanjem festivalske zastave - kaže Tomislav Galić, direktor festivala.


Umjetnički direktor Tomislav Jakobović ustvrdio je kako će u četvrtak, 30. kolovoza, nakon nastupa mladih glazbenika koncert održati Slavonia Band, dok će posjetitelji dan poslije na "Večeri pjesme i vina" moći poslušati fuziju zabavne i tamburaške glazbe.

Subotnja večer je rezervirana za tamburašku glazbu, a obilježena je velikim imenima kao što su Krunoslav Kićo Slabinac, Boris Ćiro Gašparac, Stjepan Jeršek Štef, Viktorija Kulišić Đenka, Slavonske lole i mnogi drugi. Smorta folklora "Oj, Požego, sve ti je na glasu" će se održati u nedjelju, a sudjelovat će kulturno-umjetnička društva iz raznih djelova Hrvatske.

Ulaz na festival kroz sve dane je besplatan, a organizirana je i demonstracija starih zanata, izbor za najljepši izlog, 18. fišijada u gradskom parku kod Orljave u petak i brojne druge aktivnosti koje će biti ponuđene građanima i turistima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI