Za braniteljske obitelji skupili preko 15.000 kn

Mate Bulić u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

20.08.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7770

"Još uvijek nismo zaključili sve obračune, ali mogu reći da smo za svaku od tri obitelji hrvatskih branitelja čija djeca imaju zdravstvenih problema, na humanitarnom koncertu Mate Bulića koji je u Pakracu održan 17. kolovoza, prikupili najmanje 5.000 kuna",  rekao je Miroslav Ivančić, predsjednik Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika koja je organizirala ovaj humanitarni koncert.

Ivančić je naglasio kako se Mate Bulić odrekao honorara, trošak je bio samo plaćanje njegovog pratećeg banda, a naglašava da su se solidarilizirali i ostali ugostitelji s područja Pakraca i Lipika koji su bili uključeni u organizaciju i koji su cijene smanjili i do 50 posto.

- Prodali smo 634 ulaznice, ali smo sredinom ovog dvosatnog koncerta prestali s naplatom ulaza pa je pred kraj koncerta na Stadionu malih sportova, po nekim procjenama, bilo i više od 1.000 ljudi. Još očekujemo obračune od strane ugostitelja, ali već sada mogu reći da će, najvjerojatnije u četvrtak, na prijemu kod gradonačelnika Davora Huške, svakoj od tri obitelji za koje smo organizirali koncert biti donirano najmanje 5.000 kuna, ističe Ivančić.


Naglašava da članovi udruge konstatno pomažu potrebite, bilo organizirano, bilo privatnim putem, a lani su organizirali humanitarnu nogometnu utakmicu s veteranima zagrebačkog „Dinama“ s koje je prihod bio namijenjen obitelji Varešak, te obiteljima pakračkih i lipičkih branitelja koji su trenutno u pritvoru.


- Koncert je uspio jer su i posjetitelji bili vrlo zadovoljni, atmosfera je bila odlična, a oduševljenje nije krio ni Mate Bulić koji je odmah predložio da nastavimo suradnju i organiziramo nove humanitarne aktivnosti. Neke smo stvari već i dogovorili, ali o tome ćemo javnost informirati kada za to dođe vrijeme. U svakom slučaju Pakrac je u Mati Buliću dobio još jednog vrijednog i dragog prijatelja, zaključuje Ivančić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI