Pleternički ugostitelji dogovorno podižu cijene pića

06.08.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 20802

Prije nego li krenete u vaš najdraži lokal u Pleternici, dobro izbrojite novac, nemojte da vas iznenade nove cijene pića. Kako kažu, prisiljeni rastom računa za struju, plin i vodu te većih nabavnih cijena pića i PDV-a od 25 posto, pleternički ugostitelji dogovorno su odlučili podići cijene pića.

- Nabavna cijena kave je prije par godina bila 48 kuna, a u lokalu se šalica prodavala za 5 kuna. Danas je cijena kilograma kave 144 kune. Morali smo cijenu podići na 6 kuna, kaže nam Zdravko Uremović, predstavnik ceha ugostitelja Pleternice.

- Jednostavno smo to morali napraviti, sve cijene su otišle gore. Ugostiteljstvo je oduvijek funkcioniralo u omjeru 3:1, što znači da je cijena u kafiću 3 puta veća nego nabavna. Prema tom omjeru pivo bi trebalo koštati 18 kuna, a to je nemoguće.


Ističe i kako pivovare podižu cijenu piva 3 do 4 puta godišnje po 20-ak lipa.
- Znamo da je recesija i da su neki nezadovoljni ovim potezom, ali jednostavno smo morali podići cijene, opravdava potez ugostitelja Uremović.


- Svi misle kako nam je cijena od 4 kune po prodanom pivu dovoljna, ali od te 4 kune isplaćujemo plaće, doprinose, plaćamo režije. Treba i lokal obnovit s vremenom, to su sve troškovi koji su u pozadini i od te 4 kune ostane jako malo. Držali smo cijene dok smo mogli, sada više ne možemo. Uvijek ćemo raditi akcije i izlaziti korisnicima u susret, ali osnovna cijena se morala podići, dodaje jedan od pleterničkih ugostitelja, koji će po novom cjeniku pivo prodavati za 12, umjesto dosadašnjih 10 kuna.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI