Oprezno do mora: Duplo mu naplatili cestarinu

Gužva na Lučkom
(FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL)

03.08.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 9225

Mnogima je ENC uređaj spasio živce prilikom naplate cestarine u prometnim čepovima koji nastaju na putu na more. Kako ima sve više korisnika tih uređaja, u redakciju nam se javio čitatelj upozoravajući na pogrešku s kojom se susreo prilikom elektronske naplate cestarine tim uređajem.

- Išao sam na more, pa sam zbog izbjegavanja gužvi, nemajući na jednom dovoljno sredstava, ponio dva ENC uređaja. Jedan sam spremio u pretinac, dok sam drugi prema uputama postavio na vidljivo mjesto kako bi sustav automatski naplatio cestarinu. Međutim, kada sam izlazio s autoceste kod Pirovca shvatio sam da je cestarina na izlazu Lučko plaćena i jednim i drugim uređajem tj. da je plaćena dva puta, priča nam Davor Ljubić iz Požege.
Dodaje kako je prije tri dana poslao e-mail službi korisnika Hrvatskih autocesta s pojašnjenjem pogreške, ali još nije dobio nikakav odgovor.

Objašnjenje smo potražili u Hrvatskim autocestama gdje nam kažu kako to nije prvi takav slučaj te da se korisnicima s dva uređaja u automobilu zbog pogreške sustava obračunava dvostruka cestarina.
- ENC uređaj koji se ne koristi mora biti pravilno spremljen u plastičnu foliju koja se dobije s uređajem, što piše i u uputama, rekli su nam uredu za odnose s javnošću HAC-a


Kako nismo pronašli takve upute uz ENC uređaj, u HAC-u nam odgovaraju da se onda korisnik usmeno upozori prilikom kupnje. Korisnik se treba javiti u naš odjel za žalbe i u slučaju da je sustav pogriješio novac će biti vraćen na njegov ENC uređaj, dodaju u HAC-u.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI