Pomagali požeškim distrofičarima

Požeški distofičari vježbaju disanje
(FOTO: Bojan Miščević)

15.04.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 2489

Predstavnici Saveza društava distrofičara Hrvatske i predsjednica društva Marica Mirić, gostovali su na seminaru edukacije u prostorijama Hrvatske gospodarske komore. Pokazivali su Požežanima oboljelima od distrofije tri modela vježbi za poboljšanje kvalitete života.

Prvi model bila je vježba disanja pomoću posebne naprave respifit - S, uređaja za individualni trening, dizajniranog da poveća snagu, odnosno izdržljivost udisajne dišne muskulature.

Drugi dio se odnosio na teravital uređaj koji je konstruiran za tjelovježbu a pogodan je i za paraplegičare i tetraplegičare. Treći model je "decoupage" program, odnosno umjetnost ukrašavanja predmeta lijepljenjem komadića papira. Time se radi na poboljšanju koordinacije i poboljšanju muskulature.


Mišićne distrofije su grupa nasljednih, progresivnih poremećaja mišića koji rezultiraju mišićnom slabošću, a međusobno se razlikuju po određenom rasporedu zahvaćenosti mišića.


- Tri su ključna problema u liječenju pacijenata: disanje pacijenta, dovoljna i pravilna tjelovježba kojom se jačaju mišići i problem srca koje je također mišić, rekla je Marica Mirić, predsjednica Saveza društava distrofičara Hrvatske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI