Proširena cesta Blacko - Trapari

Obnovljen i proširen kolnik na dionici Blacko - Trapari
(FOTO: PSzupanija.hr)

31.07.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3852

Presvlačenje novog asfaltnog sloja, širenje pojedinih dionica, popravljanje horizontalne prometne signalizacije i košnja uz prometnice spadaju u redovite poslove Županijske uprave za ceste (ŽUC) koji se tijekom ljeta obavljaju na području naše županije. Ovog puta ŽUC-ovo održavanje ne obuhvaća područje Grada Požege jer prema novom zakonu županije nisu više nadležne za ceste na upravnom području njihovih središta.

Na službenoj stranici Požeško-slavonske županije objavljen je popis aktualnih radova, kao i onih koji su već obavljeni.

Rekonstruirana je cesta Blacko - Trapari, koja je skoro godinu dana služila kao obilaznica za vrijeme izvođenja radova u Pleternici. Proširena je na 4,5 i 5 metara, ovisno o mogućnostima te je presvučen novi asfaltni sloj u dužini od 2.700 metara. Radove su izveli Ceste Bjelovar i Niskogradnja Jurčak, a vrijednost radova je 750.000 kuna.


ŽUC je uložio 340.000 kuna u novi asfaltni sloj na cesti Jakšić - Kuzmica, dužine 800 i širine 6 metara. Na lokalnoj je cesti na pleterničkom području drveni most između Lakušije i Sesveta srušen, a na njegovu je mjestu izgrađen betonski most širine 5 metara. Radove vrijedne 150.000 kuna izvelo je Promet građenje. Obavljen je i strojni popravak lokalnoga oštećenja i presvlačenje asfaltom ceste od crkve prema kamenolomu u Velikoj. Vrijednost ovih radova je oko 200.000 kuna.


Radi se i na pakračko-lipičkom području. Asfalt je presvučen na cestama između Donje i Gornje Obriježi te na potezu Dobrovac - Poljana. Izvođač radova je u oba slučaja tvrtka Ceste iz Bjelovara, a ukupna je vrijednost oko 1,1 milijun kuna. Ceste su presvučene i na dionicama Pakrac - Kraguj te Pakrac - Klisa, ukupne vrijednosti 335.000 kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI