Divlje svinje im uništile kukuruz samo 10 m od ceste

Štefica i Zvonko Uložnik usred polja koje su uništile divlje svinje
(FOTO: Domagoj Katić)

24.07.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 10768

Nimalo lijep prizor dočekao je Zvonka i Šteficu Uložnik svega 10-ak metara od ceste i pedesetak metara od njihove obiteljske kuće u Resniku kod Pleternice. Divlje svinje opet su nepozvane uletjele, imale svoj "show" i napravile 100-postotnu štetu u kukurizima.

- Ovdje više nema ništa, tu i tamo je koji zaperak od kukuruza ostao, a i grah je u potpunosti uništen. Ista stvar nam se dogodila i prošle godine, samo što onda nismo prijavljivali štetu - kaže Zvonko Uložnik.




- Zbog pokušaja da sačuvamo ono što imamo, ali i zbog odštete moramo ograditi. Stavili smo vreće na špagu, ali prođu one i kroz to, ništa ih ne može zaustaviti - dodaje.


- Odvajaš, sadiš i na kraju nemaš ništa. Sadimo za sebe, mislili smo da ćemo imati za svoje svinje. Neka nam daju kukuruz, onoliko koliko bi ovdje bilo - rekla je njegova supruga Štefica.



Šteta je počinjena na samoj granici između Lovačkog društva "Dilj" Buk i lovozakupnika Ferdinand.

- Poduzete su sve mjere za zaštitu od divljači, a LD Dilj Buk ima policu osiguranja po kojoj će biti isplaćena odšteta za sve štete prouzročene na našem području - izjavio je Radovan Rotar, predsjednik LD Dilj Buk.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI