Stanovnici upozoravaju na zaraslu ruševinu u susjedstvu

Mladen Ivezić ispred ruševine zarasle u šikaru
(FOTO: Mario Barać)

23.07.2012. | Mario Barać
Pregleda: 9215

Ulica Alojzije Stepinca ili popularnije "Crkvena ulica" jedna je od najljepših u Lipiku, ali u njoj nije sve idealno. Stanovnici gornjeg dijela ulice upozoravaju na ruševinu uz koju godinama žive, a koja među njima sve više izaziva i gađenje i strah.

- Ovo je prava džungla uz kakav mi krš živimo. U toj džungli ima svakakvih životinja, od zmija, guštera, lisica i lasica do štakora, samo što nema majmuna, ali majmuni smo mi koji živimo oko nje. Već godinama je tako, ali sada je dosta, upozorava Mladen Ivezić koji stanuje u susjedstvu.

Osim njegove i obitelji njegovog brata, istu sudbinu dijele i obitelji Ježabek, Horvat, Šebalj, Stokić, Ljevaković, Matijević, a svi jednoglasno upozoravaju da ruševina na kućnom broju 71 postaje i velika prijetnja kao potencijalni izvor zaraze.


Kad bi barem počistili šikaru


Tvrde da ne žele nikakve sukobe, već samo živjeti u normalnom okruženju što posljednjih godina nije slučaj.

– Barem da se ova šikara prokrči i očisti, ako se veće ne može ukloniti ruševina. U ovom dijelu Lipika živi više od 10 djece koja moraju biti posebno oprezna u igri jer su izložena opasnosti. Godinu dana pregovaramo s gradskim službama i svjesni smo da se ne može poduzeti ništa bez dozvole vlasnika. Ali pitamo se kako to da se s vlasnikom još nije stupilo u kontakt, a ispred ruševine je broj telefona budući da ovu parcelu vlasnik prodaje. Znam da je vlasnik bio u Lipiku početkom godine, ali nikakav odgovor iz Grada još nismo dobili, kaže Ivezić.

Zmije u dvorištima i na terasama

Stanovnici Crkvene su ogorčeni što se vodi računa o svemu i svačemu, ali o njihovom problemu ne pa sve češće u svojim dvorištima, čak i na terasama nailaze na zmije. Moraju paziti da su im kućna ulazna vrata stalno zatvorena.  

- Uredno plaćamo komunalnu naknadu pa stoga i mi zaslužujemo normalno životno okruženje, a ne da živimo uz ovakvu džunglu koju sve češće neodgovorni koriste za bacanje smeća. Tako je nedavno netko na ovu parcelu bacio i životinjsku lešinu. Od rata je prošlo više od 20 godina i nemoguće je da se do danas ništa nije moglo poduzeti, tvrdi Ivezić.

U Gradu rade na rješavanju problema

U Gradu Lipiku nismo uspjeli doći do komunalnog redara koji je na godišnjem odmoru, ali nam je Albert Menegoni, pročelnik Odjela za graditeljstvo i komunalne poslove rekao kako imaju evidenciju ruševina u gradu i kako rade na njihovom uklanjanju koliko im to dozvoljavaju sredstva, ali i dopuštenja vlasnika.   


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI