Ljetno kino u Lipiku: Dvostruko manje gledatelja nego lani

Gledatelji na ljetnom kinu
(FOTO: Mario Barać)

22.07.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7263

Dvodnevnu manifestaciju „Ljetno kino“ koja je u organizaciji Turističke zajednice Grada Lipika održano u petak i subotu, posjetilo je 300 građana, doznali smo od Hrvoja Kovačića, tajnika TZ Lipik.

Manifestacija je započela u petak projekcijom akcijskog trilera „Point blank“ koji je prikazan na malonogometnom igralištu Dječjeg doma Lipik, a za koji su organizatori prodali 100 ulaznica.

– Iskreno, očekivao sam više ljudi jer trenutno u Lipiku nema nikakvih zabavnih sadržaja, komentirao je Kovačić koji je, zajedno sa suradnicima, u petak bio suočen s netipičnim problemom. Iako je u vrijeme bilo vrlo lijepo i toplo i nije bilo naznaka nevremena, usred projekcije filma nestalo je struje. Problem je bio kolaps elektrodistribucijskog sustava na širem području, a strpljivi posjetitelji su nakon 15 minuta dočekali struju i odgledali film do kraja.


Djeca najbolja publika


Subotnja projekcija dugometražnog crtanog filma „Oblačno s ćuftama“, organizirana u dvorištu zgrade gradske uprave, pokazala se kao pun pogodak i potvrdila da su najmlađi sugrađani ujedno najbolja publika. Zabavni 90-minutni film pogledalo je 120 djece i njihovih roditelja usprkos zahladnjenju i nešto nižim temperaturama. Kiša je prijetila, ali se smilovala pa je u subotu uspješno održana paralelni program jer je istovremeno s prikazivanjem crtića, na malonogometnom igralištu Dječjeg doma prikazana obiteljska komedija „Djeca su dobro“ koju je pogledalo 80 ljudi.

Na „Ljetno kino“ se osvrnula i Anita Jurković, jedna od organizatora naglasivši kako su na kraju ipak zadovoljni jer je manifestacija uopće održana.

Neotvaranje bazena poremetilo planove

- Ove smo godine bili prisiljeni na puno improvizacija jer nam je najveći problem bio što ne rade lipički bazeni gdje smo lani održavali filmske projekcije i gdje su građani na raspolaganju imali odličan prostor. Ovogodišnje „Ljetno kino“ trebalo je biti održano na bazenima još u lipnju, u sklopu manifestacije „Lipanj u Lipiku“, ali smo zavlačeni s otvaranjem bazena pa smo sama projekcije filmova moralo održati bilo gdje. Na nešto manji broj posjetitelja stoga je sigurno utjecalo i vrijeme godišnjih odmora u koje smo ušli, pojasnila je Jurković.

Ovogodišnje „Ljetno kino“ sa 7.000 kuna sufinancirala je Hrvatska turistička zajednica, a ilustracije radi, na lanjskoj filmskoj manifestaciji na bazenima je 3 filma pogledalo oko 700 posjetitelja. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI