Dodijeljene diplome: Bogatiji za 20 novih majstora

Podijeljene diplome u Obrtničkoj komori
(FOTO: Domagoj Katić)

12.07.2012. | Domagoj Katić
Pregleda: 6169

Obrtnička komora Požeško-slavonske županije podijelila je majstorske diplome za novih 20 majstora u 8 zanimanja.

- Nadamo se kako će ove majstorske diplome biti temelj za daljnje fakultetsko školovanje, rekao je Stipo Barukčić, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije. Izrazio je nadu da će ubrzo biti donesen zakon kojim će vlasnici majstorskih diploma moći nastaviti školovanje na visokoobrazovnim ustanovama.

Diplome su dodijeljene za majstora frizera, majstora natkonobara, majstora kuhara, majstora automehaničara, majstora stolara, majstora soboslikar-ličilac, majstor klesara i majstor zidara.


- Požegu su stvorili obrtnici i majstori koji su svojevremeno bili najbogatiji i najcjenjeniji članovi društva, zato mi je čast uručiti ove diplome - rekao je u pozdravnom govoru Zdravko Ronko, gradonačelnik Požege.


Novopečeni majstori vjeruju da će im majstorski status pomoći u budućem radu.

- Ispitu sam pristupio zbog potrebe za proširenjem djelatnosti. Godinama se bavimo poljoprivredom i sve te poljoprivredne strojeve i teretna vozila treba održavati, a sada ću osim sebi moći raditi i drugima - rekao je Marko Šutalo, 28-godišnji automehaničar iz Požege.


Marko Šutalo s gradonačelnikom Zdravkom Ronkom



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI