Oboren rekord Pjeskare: Ulovljeno skoro 3 tone ribe

Ekipa CT Dinamo iz Lipika
(FOTO: Mario Barać)

09.07.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7858

Na drugom ovogodišnjem šaranskom kupu održanom na jezeru Pjeskara kod Lipika, oborena su dva rekorda. Tijekom 52 sata neprekidnog ribolova, ukupno je ulovljeno 2.793 kilograma ribe, najviše amura i šarana, što je za gotovo 300 kilograma više od dosadašnjeg rekorda.

Pobjednička ekipa CT „Bijeli i sinovi“ iz Virovitice, u kojoj su lovili Alen Bjelica, Matija Jurić i Matija Petrić ulovila je 467,7 kilograma ribe, 7 kilograma više od dosadašnjeg rekorda. Virovitičani su i vlasnici najvećeg ulova na ovom kupu, šarana teškog 17,1 kilogram.

Na ovom kupu natjecalo se 11 ekipa sa šaranašima iz Zagreba, Ivanić Grada, Osijeka, Dugog Sela, Virovitice, Požege, Novske, Zaprešića, Bjelovara, te Pakraca i Lipika, a upravo je lokalna ekipa CT „Dinamo“, u kojoj su lovili Aleksandar Horvat, Željko Ivanović Jakobi i Damir Rendić osvojila 2. mjesto. Oni suu 52 sata ulovili i u jezero vratili 346,6 kilograma ribe, što je 70 kilograma više od požeško – osiječke ekipe CT „Bekrije“ u kojoj su lovili Goran Cvjetković, Hrvoje Šarić i Boris Vesterman.


- Iako su temperature bile vrlo visoke, ribolov je bio odličan, a glavni razlog je dobar protok vode, odnosno njezin ulaz i izlaz u jezero tako da se Pjeskara i ovaj put potvrdila kao odlično jezero za ljetni ribolov, kada je za većinu jezera sada mrtva sezona, pojasnio je Davor Jandroković, predsjednik Športskog ribolovnog društva „Slavonac“ Lipik čiji su članovi organizirali i ovaj kup.


Na kupu je ukupno ulovljeno 358 riba što znači da je prosječna težina ulovljene ribe bila 7,8 kilograma.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI