Paklena vrućina: Najtoplije u Velikoj, sutra će biti još gore

Sunce iznad žitnog polja u Kutjevu
(FOTO: Marko Iličić)

30.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6610

Najviša dnevna temperatura danas (subota) izmjerena u Požegi, Kutjevu i Lipiku dosegla je 34 Celzijuseva stupnja u hladu, dok je meteorološka postaja u Velikoj izmjerila čak 37,2 stupnja - objavljeno je na stranici Pljusak.com. Prema riječima kutjevačkog meteorološkog motritelja Vlade Baričevića, temperatura bi se do kraja dana još mogla malo povećati, a prema najavama iz Državnog hidrometeorološkog zavoda očekuje se daljnji rast temperature u cijeloj zemlji tijekom iduća dva dana.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Požega upozoravaju na mjere koje je Ministarstvo zdravlja RH preporučilo građanima kako bi što lakše preživjeli ovako jake udare vrućine i sparine. Navode kako je važno rashladiti prostor u kojem se stanuje, smanjiti dnevnu količinu vrućeg zraka unutar stana ili kuće, staviti zaslone, objesiti mokre ručnike, piti dovoljno tekućine, izbjegavati težak fizički rad na suncu, ne ostavljati djecu ili kućne ljubimce u parkiranom vozilu, češće jesti manje obroke, nositi laganu široku i svijetlu odjeću, vani sa šeširom ili kapom i sunčanim naočalama.

Najranjivije skupine su dojenčad i mala djeca, osobe starije od 65 godina, odrasli s kroničnim bolestima i povećanim rizikom od bolesti te radnici izloženi suncu i vrućini. Svima se preporuča da ukoliko primijete da nešto ne valja, nazovu Hitnu pomoć na 194 ili Centar 112.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI