Prevalio 1.100 km da bi pobijedio na Šaranskom kupu

Josip Straga na Pjeskari
(FOTO: Mario Barać)

12.06.2012. | Mario Barać
Pregleda: 9489

Na nedavno održanom šaranskom kupu na jezeru Pjeskara u Dobrovcu nedaleko Lipika, pobijedila je ekipa u kojoj su lovili „domaći“ dobrovački dečki – Marko Komljenović i Bojan Ljevar. Treći član pobjedničkog tima, i kako su istaknula ostala dvojica ribolovaca ove ekipe, najzaslužniji za pobjedu, bio je Josip Straga. Josipa je potrebno izdvojiti jer je pokazao da strast za ribolovom nema granice obzirom da je, samo zbog ovog natjecanja, Josip prevalio put od oko 1.100 kilometara.

- Moji su porijeklom iz Ploština pored Pakraca, a ja već osam godina živim i radim u Italiji, u mjestu Longarone. Radim kao kuhar u menzi u industrijskoj zoni koja se nalazi u spomenutom mjestu i uspio sam isposlovati slobodan petak, pa sam se već u četvrtak, nakon završetka posla oko 16 sati, uputio prema Hrvatskoj i Lipiku, samo da bi sudjelovao na natjecanju, pojasnio je 26-godišnji Josip koji za sebe tvrdi da je strastveni ribolovac.

– Ribolov mi je jedini hobi i obožavam ga, to je velika strast, čak sve više mislim da je to iz hobija preraslo i u bolest, našalio se Josip koji je nakon kupa odspavao sat vremena, a oko 21 sat krenuo put Italije gdje je stigao oko 5 ujutro. – Morao sam stići jer sam u 6 odmah išao na posao, pojasnio je.


Prvi nastup i pobjeda


Tijekom 52 sata ribolova on i njegovi partneri su ulovili 40 riba ukupne težine 321 kilograma, što je bilo dovoljno za uvjerljivo prvo mjesto.

– Jako sam sretan zbog ovog uspjeha, jer smo sva trojica po prvi put službeno nastupili na šaranskom kupu i odmah pobijedili daleko iskusniju konkurenciju, ali nas ovaj rezultat nije iznenadio. Kup smo shvatili ozbiljno i želja nam je bila da vidimo gdje smo u odnosu na ostalu konkurenciju, tvrdi Josip.

Njegova ekipa je malo lošije krenula u natjecanje i među posljednjima su se „upisali“, odnosno ulovili ribu, ali kada je krenulo, nije stalo do zvuka sirene.

Josip se ribolovom počeo bavi sa sedam godina, prije tri godine se posvetio sportskom šaranskom ribolovu, a tvrdi da u Italiji peca rijetko jer nema slobodnog vremena. Kada ga uhvati, peca na rijekama Po i Sille, a najveća riba koju je uhvatio u svojoj ribolovnoj karijeri je jesetra od 32 kilograma, koja je bila duga 1,75 metara, a koju je u Italiji ulovio 2009. godine. Ipak.

Ponosan na ulovljenu Miru

- Na Pjeskari sam ulovio za sada daleko najdraži ulov – šarana koji ima i svoje ime, a ribiči je zovu Mira. Ulovio sam je u kolovozu prošle godine i tada je težila 19 kilograma, dodao je.

Josip u Hrvatsku dolazi svaka 2 do 3 mjeseca i, kako kaže, najviše zbog ribolova, obožava jezero Pjeskara za koje kaže kako mu je ta voda prirasla srcu, a pohvalio je i organizaciju ovog natjecanja.

Stoga i ne čudi da će s guštom tijekom sljedećih mjeseci odrađivati kuharske poslove u talijanskoj menzi jer zna da će, čim u kolovoz dođe u Hrvatsku, odmah na ribolov na Pjeskaru.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI