Šaranski kup: U 52 sata ulovljeno 2 tone šarana i amura

10.06.2012. | Mario Barać
Pregleda: 6121

Ekipa CT „Pizzeria Hookah“ iz Pakraca pobjednik je Šaranskog ribolovnog kupa koji je održan ovog vikenda na jezeru Pjeskara u Dobrovcu pored Lipika.

Marko Komljenović, Bojan Ljevar i Josip Straga su tijekom 52 sata neprekidnog ribolova ulovili ukupno 40 riba, ukupne težine nešto veće od 321 kilograma. Na prvom ovogodišnjem kupu koji je održan na, po mnogima, ribom najbogatijem jezeru u ovom dijelu Hrvatske, natjecalo se 10 ekipa iz Osijeka, Slavonskog Broda, Našica, Ivanić Grada, Popovače, Požege, Pakraca i Lipika, a lovilo se po sistemu „ulovi i pusti“.

Tijekom 52 sata ulovljeno je ukupno 255 riba, uglavnom šarana i amura, ukupne težine 2.048 kilograma, što je za oko 600 kilograma manje od hrvatskog rekorda koji je na istom ovom jezeru postavljen na prošlogodišnjem kupu.


Drugo mjesto je na ovom atraktivnom natjecanju osvojila ekipa CT „Dinamo“ (276,5 kilograma ribe), u kojoj su također lovili domaći pakračko – lipički ribolovci Aleksandar Horvat, Damir Rendić i Željko Ivanović, dok su 3. mjesto osvojili ribolovci „Osijeka“ (268 kilograma).


Pojedinačni najveći ulov imao je Goran Cvetković iz Poloja pored Pleternice koji je lovio u ekipi CT „Vreteno“, a ulovio je šarana teškog 20,34 kilograma.

Organizatori ovog tradicionalnog maratonskog ribolovnog natjecanja bili su članovi Športskog ribolovnog društva „Slavonac“ iz Lipika, a nagrade najboljim pojedincima i ekipama je uručio Davor Jandroković, predsjednik Kluba.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI