Filmska potjera: Policija lovila Clio po cijeloj Požeštini

Ilustracija: policija po noći
(FOTO: Anto Magzan/PIXSELL)

11.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7413

U redakciju 034portala u nedjelju stiglo je više upita čitatelja koji su tijekom prethodne noći čuli pucnje u gradu, vidjeli policijsku potjeru. Radilo se o pravoj filmskoj potjeri za 32-godišnjim Požežaninom kojeg su policajci gonili iz Požege preko Biškupaca do Velike i natrag u Požegu, da bi ga na kraju uhvatili u vrtovima Cvjetne ulice.

S podignutim poklopcem

32-godišnjak je opažen 15 minuta nakon ponoći kako vozi Županijskom ulicom u nedozvoljenom smjeru. Policajci su ga pokušali zaustaviti zvučnim i svjetlosnim signalima te stop tablicom na što se on oglušio. U svojem renault Cliju krenuo je prema Biškupcima, Trenkovu i Velikoj. Policija ga nije uspjela uhvatiti, a slijedili su ga cijelim putem nazad do Požege. Bjegunac je za to vrijeme uspio počiniti dvije prometne nesreće, a 20-ak kilometara je vozio s podignutim poklopcem motora.


Skoro pogazio policajca


Vrativši se u Požegu, opet se nije zaustavio na policijski znak na križanju Vukovarske i Cirakijeve. Ovog je puta skoro ubio policajca, koji je u zadnji tren izbjegao nalet vozila. Potom je bjegunac iskočio iz automobila u vožnji i nastavio trčati prema vrtovima obližnje Cvjetne ulice. Oglušio se na policijsku naredbu upozorenja te je policajac ispalio dva metka u zrak.

Pao preko ograde

Tijekom bijega, 32-godišnjak je udario u vrtnu ogradu i pao. Tada su ga policijski službenici sustigli i uz uporabu sredstava prisile odveli u Policijsku postaju. Utvrđena mu je prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,84 promila, a zbog ozljeda je prevezen u OŽB Požega, gdje je zadržan na promatranju. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, javlja Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI