Ronko najavljuje projekte: Tržnica će biti gotova na jesen

Gradsko vijeće bez oporbenih vijećnika
(FOTO: Mario Nakić)

08.06.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 8254

Deset vijećnika iz redova vladajućeg SDP-a bilo je dovoljno da se održi sjednica Gradskog vijeća kojoj se nije odazvao nijedan oporbeni vijećnik. Predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Štajduhar ustvrdio je kako mu nijedan vijećnik nije najavio izostanak.

Na upit iz redakcije 034portala, prvi čovjek požeškog HDZ-a Ante Šolić nije htio reći zašto je klub vijećnika HDZ-a odlučio bojkotirati sjednicu, kazao je tek kako će sazvati tiskovnu konferenciju za ponedjeljak.

Tržnica i Tržni centar u Radićevoj


Na aktualnom satu SDP-ovi su vijećnici postavili nekoliko pitanja o planovima za razvoj komunalne infrastrukture, koja će novim rebalansom proračuna za 2012. godinu biti znatno pojačana. Gradonačelnik Zdravko Ronko je prvo naglasio kako bi Grad trebao preuzeti oko 66 kilometara cesta koje su dosad bile u nadležnosti ŽUC-a prema odluci Vlade još iz prošle godine, no te su ceste, prema njegovim riječima, u lošem stanju. A potom je govorio o projektima koje planira realizirati već ove godine.


- Sigurno ćemo izgraditi novu tržnicu u Radićevoj ulici, što je sada omogućeno kada je prilaz Radićevoj pušten u promet. Vrijednost tržnice je oko 5,5 milijuna kuna, radovi bi trebali započeti već krajem lipnja ili najkasnije u srpnju. Raspostirat će se na 1.200 četvornih metara. Pored tržnice planiramo izgraditi i Tržni centar na 3.500 četvornih metara.

Ulice, parkirališta i kružni tokovi

Ronko je najavio ove godine asfaltiranje cijele ulice Varelovac, kružni tok kod pošte, parkiralište u Babinom viru i šetnicu preko Orljave. Ukupno planira uložiti oko 6 milijuna kuna u prometnice.

Odvodnja i vodovod

Još veća ulaganja planiraju se na području vodoopskrbe i odvodnje. Oko 2,5 milijuna kuna namijenjeno je za kolektor Sveti Rok - Orljava, a radit će se i na Glavici, u Jagodnjaku i još nekim dijelovima Požege, kao i u obližnjim selima Golobrdci i Seoci.

Od dvorane na Ratarnici, za koju su bila osigurana sredstva, ipak neće biti ništa.

Glazbena škola umjesto dvorane

- Imali smo dva kapitalna projekta u pripremi, a to su sportska dvorana i Glazbena škola. U ovom trenutku nismo u mogućnosti realizirati oba pa smo se morali odlučiti za jedan od njih. Razgovarao sam s ljudima iz sporta i prosvjete, i nekako smo se svi složili da ćemo sada ići u izgradnju Glazbene škole - objasnio je Ronko.

Nakon aktualnog sata bez oporbe, ostatak sjednice je tekao glatko i bez problema je usvojeno svih 27 točaka dnevnog reda. Među njima je gradonačelnikovo izvješće o radu, izvršenje proračuna za prošlu godinu i rebalans ovogodišnjeg.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI