Ministar zatražio pokretanje postupka protiv Marijanovića

Ivan Marijanović, ravnatelj OŽB Pakrac
(FOTO: Pakrački list)

05.06.2012. | Mario Barać
Pregleda: 7569

"U svezi izjave ministra zdravlja o smjeni ravnatelja Opće županijske bolnice Pakrac dr. Ivana Marijanovića, 1. lipnja sam na radnom sastanku kod zamjenika ministra dr. Marijana Cesarika službeno dobio nalog za pokretanje postupka razrješenja ravnatelja pakračke bolnice, zbog nepravilnosti koje se su navedene u izvješćima o izvršenim nadzorima. Postoje dvije opcije, da na sjednici Upravnog vijeća bolnice koja će biti održana sljedeći tjedan pokrenemo postupak o razrješenju, a ukoliko to ne učinimo u zakonskom roku od 30 dana, postupak će pokrenuti sam ministar. O razrješenju ćemo raspravljati na već spomenutom sastanku sljedeći tjedan", rekao je Krunoslav Kelemen, predsjednik Upravnog vijeća OŽB Pakrac na tiskovnoj konferenciji koja je danas održana u Pakracu.

Opomena i umanjenje 38.000 kuna mjesečno

U proteklih nešto više od mjesec dana u pakračkoj bolnici su, temeljem izvršenih nadzora od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravlja, uočeni nedostaci u poslovanju pa je HZZO, rješenjem od 7. svibnja pakračkoj bolnici izrekao mjeru opomene uz umanjenje 1 posto ugovorenog mjesečnog iznosa sredstava.


– Radio se o oko 38.000 kuna mjesečno. Rezultat je to uočenih nepravilnosti u radu i povreda ugovornih obveza jer se pri obračunu i isplati plaća  nije postupalo sukladno važećim propisima, nabava roba, radova i usluga nije se u potpunosti provodila sukladno Zakonu o javnoj nabavi, prilikom ispostavljanja računa po DTS nije se postupalo prema Općim i specijalnim pravilima šifriranja, pojasnio je Kelemen.


Rješenje je izdalo i Ministarstvo zdravlja koje je naložilo bolnici otklanjanje u roku 30 dana uočenih nepravilnosti vezanih uz formalno – pravni ustroj Bolnice, imenovanje članova Stručnog vijeća te donošenje Pravilnika o radu raznih bolničkih povjerenstava (etičko, za lijekove i kvalitetu).

Nezakonito zapošljavanje

U priopćenju koje je novinarima podijeljeno na današnjoj tiskovnoj, navodi se kako još nije stiglo Rješenje inspekcije rada, ali su u zapisniku o obavljenom nadzoru navedene nepravilnosti u radu i zapošljavanju, a odnose se na zapošljavanje suprotno zakonskim propisima bez suglasnosti Ministarstva te nedozvoljenom prekovremenom radu.

Kelemen je javnost informirao da je Upravno vijeće jednoglasno prihvatilo zahtjev za razrješenje dužnosti zamjenika ravnatelja pakračke bolnice koje je podnio Mario Budija, a za zamjenika ravnatelja je imenovan dr. Nenad Peić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI