Pleternička elektrana predstavljena u Splitu

Hidroelektrana u Pleternici fotografirana prošlog tjedna
(FOTO: Vjeran Blašković)

24.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4026

Predstavnici Grada Pleternice predstavili su projekt mini hidroelektrane na konferenciji "Obnovljivi izvori energije - je li hrvatsko tržište spremno?" održanoj u Splitu. Izlaganje je održala pleternička dogradonačelnica Antonija Jozić, a u raspravi je sudjelovao gradonačelnik Franjo Lucić.

- Radi se o jedinstvenom slučaju gdje je Grad investitor i vlasnik jedne hidroelektrane, barem u našoj zemlji. Zato su ostali sudionici sa zanimanjem pratili i pohvalili naš rad, kako smo u hodu rješavali probleme koji su se zbog raznih propisa pojavljivali. Čuli su konkretnu priču o primjeru s terena - rekla je dogradonačelnica Jozić.

Splitsku konferenciju organiziralo je Veleposlanstvo Njemačke u RH u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, a pod pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića.


Pleternička hidroelektrana bi uskoro trebala početi probnu proizvodnju električne energije. Zamišljena je da proizvodi dovoljno struje za javnu rasvjetu u Pleternici i okolnim selima, a Grad bi na taj način uštedio i do 900.000 kuna godišnje.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI