Vratio se u Kutjevo i postavio spomen ploču lakim jahačima

Pavao Sestrić kraj spomen ploče
(FOTO: Ivan Fistrić)

23.05.2012. | M.N.
Pregleda: 3204

Pavao Sestrić iz Draganića kod Karlovca želio je na što bolji način obilježiti svoj povratak u Kutjevo, gdje je proveo najljepše godine svoje mladosti. Učinio je to postavljanjem spomen ploče na Kapelici sv. Jurja.

- U Kutjevu sam ostavio dio svoga tijela, ali isto tako i dio duše. O srcu da ne govorim, ono je zauvijek u Kutjevu. S Kutjevom živim, s Kutjevom liježem i s Kutjevom se budim. Bez obzira gdje sam bio, Europa, Amerika, Kanada, sve je to ništa u usporedbi s Hrvatskom i Kutjevom. U Kanadi, na slapovima Niagare, sjedim, gledam i razmišljam. Je, lijepo je, ali je to ništa s onim što mi imamo u Hrvatskoj i u Kutjevu. I danas kada sam, u svojoj 85. godini života, uspio u svom prvom naumu, srce mi je veliko i preveliko, a duša presretna - rekao je prilikom postavljanja ploče koju je posvetio svim polaznicima škole lakih jahača koju je i on nekoć pohađao.

Sestrić je došao u Kutjevo 1941. godine kao 14-godišnjak. Odmah je počeo raditi u Školi lakih jahača. U Drugom svjetskom ratu biva ranjen i ostaje bez lijeve ruke. Ovdje je živio do 1948. godine. Osobito emotivno doživljava ovaj kraj i s posebnim uzbuđenjem o njemu govori.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI