Najbolji svjetski jednominutni filmovi u Požegi

Prošlogodišnji dobitnici nagrada
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

19.05.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4520

- Ove godine uvest ćemo neke promjene u samoj projekciji. Za razliku od prije, ove godine neće biti pauza između filmove nego će projekcija ići bez prekida. Kako se radi o dvadesetom festivalu, za posjetitelje smo priredili vrlo bogate nagrade, a radi se o turističkim putovanjima, rekao je predsjednik udruge GFR Film video Željko Balog najavljući najveći filmski događaj tijekom godine u Požegi.

Retrospektiva "Požeške minute"

- Prikazat ćemo 60 filmova koje smo odabrali između 313 pristiglih iz 45 zemalja. Projekcije će osim u Gradskom kazalištu biti održane i u Gimnaziji i baru Saloon. I tamo će publika moći glasati za svoga favorita.


Program festivala počinje već u srijedu, 23. svibnja kada se u Gimnaziji održava projekcija "Požeške minute" tj. odabir 33 filma požeških autora čiji su filmovi prikazani kroz 20 godina festivala. Sljedećeg dana u isto vrijeme na istom mjestu gledatelji mogu pogledati "Svjetske minute", odabir 35 filmova prikazanih na festivalu posljednjih 7 godina.


Najviše igranih i animiranih filmova

Sam festival i glavna projekcija održava se u petak, 25. svibnja u 20 sati u Gradskom kazalištu Požega.

-  Na ovaj je festival, kad žanrovski gledamo, pristiglo je najviše igranih i animiranih filmova, no ima i dokumentarnih, pa i eksperimentalnih. Imamo i autora čiji su filmovi i prijašnjih godina osvajali priznanja, pa i Grand prix. Vrlo smo zadovoljni ovako velikim odazivom autora i velikim brojem pristiglih filmova što samo potvrđuje da ne jenjava zanimanje za ovu jednominutnu formu - zaključio je Balog.

Više o Festivalu jednominutnih filmova pogledajte na službenoj internetskoj stranici.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI