Ronioci provjerili kondiciju i čistili jezero u Novom Zvečevu

Ronici ulaze u jezero
(FOTO: Vjeran Blašković)

19.05.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 25618

Članovi požeškog ronilačkog kluba i njihovi gosti održali su na jezeru u Novom Zvečevu kondicijski trening kojega su iskoristili i za čišćenje jezera. Pola sata u hladnoj vodi koja je bila zamućena od nedavnih kiša bilo je dovoljno da se s dna jezera izvuku izletnički rekviziti - limenke do pića, konzerve od hrane i drugo. Jezero se nalazi na području Parka prirode Papuk.

Ovo je prva vježba požeškog ronilačkog kluba u koje smo u goste pozvali kolege iz Slavonskog Broda i Vukovara. Klub je osnovan prije 4 godine, a ovo im nije prva akcija na Zvečevu. Klub broji 30-ak članova od kojih 10-ak uistinu i roni.

Dio članova RK Požega su i članovi državne interventne postrojbe civilne zaštite za spašavanje iz vode. Današnja akcija na Zvečevu dio je plana vježbi operativnih snaga.


O jezeru brine Udruga sportskih ribolovaca invalida Domovinskog rata čiji članovi redovito održavaju okoliš oko jezera. Kako saznajemo jedanput u dvije tri godine ispuste svu vodu iz jezera i temeljito očiste dno. Kako nam je rekao jedan od članova ronilačkog kluba - svojevremeno je s dna jezera izvučen tenk zaostao iz zadnjeg rata.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI