Nikolić: Investitore u turizmu osloboditi komunalne naknade

Ivica Nikolić
(FOTO: Grad Kutjevo)

09.04.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6090

Turisti rado posjećuju Kutjevo i Kutjevačko vinogorje, ali i dalje se uglavnom ne zadržavaju dulje od jednog dana. Kako bi se stvorili uvjeti za bolju ponudu smještaja i drugih turističkih usluga, kutjevački gradonačelnik Ivica Nikolić možda ima rješenje.

Bez politiziranja

- Na idućoj sjednici Gradskog vijeća predložit ću vijećnicima da u potpunosti oslobodimo plaćanja komunalne naknade investitore koji će povećati smještajne kapacitete. Nadam se da će oni prihvatiti moj prijedlog, da neće politizirati ili to shvatiti kao političku akciju. Unatoč tomu što će to značiti možda u početku malo manju zaradu za gradsku blagajnu, pomoći će turističkim djelatnicima da stanu na noge i pokrenu posao. Od toga će cijeli kraj imati koristi, rekao je Nikolić u razgovoru za 034portal.

Potpuno oslobađanje za hotelijere


Grad Kutjevo već daje, prema aktualnoj gradskoj odluci, investitorima popust od 30 posto pri plaćanju komunalne naknade. Međutim, gradonačelnik tvrdi kako turističkim djelatnicima to nije od velike pomoći jer oni nemaju popunjene kapacitete tijekom cijele godine. Treba im stoga više izaći u susret i potpuno ih osloboditi tog nameta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI