Sloboda i privatnost važniji od zaštite autorskih prava

11.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 5607

Sloboda građana i pravo na privatnost, s druge strane zaštita autorskih prava i sigurnost osobnih podataka - to su bili glavni argumenti za i protiv teze "Država treba imati pravo na uvid u aktivnosti svojih građana na Internetu" na prezentacijskoj debati Debatnog kluba "In Medias Res" održanoj jučer u konferencijskoj dvorani požeške Gimnazije.

Iako ne postoji dugo u našem gradu, gimnazijski debatni klub već ostvaruje uspjehe i u prvom redu uspijeva privući sve veći interes mladih za ovu govorničku disciplinu. Podijeljeni u dvije grupe, afirmacijsku koja treba poduprijeti i negacijsku koja negira spomenutu tezu, mladi su Požežani u svojim izlaganjima zaradili simpatije i aplauze svojih školskih kolega, profesora i drugih posjetitelja.

Debatirali su Ema Pavlović, Antonella Barišić, Marta Šojat, Luka Leopoldović, Marijan Bagarić i David Musil Teodorović, a sve je zadovoljno promatrala njihova mentorica Aleksandra Pavlović, voditeljica DK In Medias Res.


Na kraju je pobijedila negacijska ekipa jer je uspjela bolje predstaviti svoje argumente protiv teze da država treba kontrolirati internet i njegove korisnike.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI