Neki mjesni odbori nisu surađivali s gradskom upravom

Ivica Nikolić, gradonačelnik Kutjeva
(FOTO: Mario Nakić)

07.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3627

Nedavno su Požežani birali svoje predstavnike u mjesnim odborima, a već sljedeće nedjelje to će učiniti stanovnici Kutjeva i okolice. Oni će birati članove vijeća u 17 MO-a.

Mjesni odbori imaju važnu ulogu u raspodjeli novca na infrastrukturu i razvoj različitih mjesta diljem upravnog područja općine ili grada, ali da bi to ostvarili moraju biti aktivni. Nisu svi mjesni odbori na kutjevačkom području tijekom zadnje četiri godine jednako aktivni, upozorava gradonačelnik Ivica Nikolić.

- S nekim sam odborima imao fantastičnu suradnju, a to su prvenstveno Vetovo, Lukač, Venje, Grabarje, Bektež. Međutim, ima mjesnih odbora čiji predstavnici nisu nijednom došli kod mene na razgovor, nisu imali nikakve prijedloge za uređenje njihovih mjesta niti što im je potrebno. Čak ni kad sam ih zvao, nisu se odazvali. Nadam se da će novoizabrani predstavnici odbaciti politiku i raditi za dobrobit svoje zajednice. Mislim da nitko od nas ne bi trebao politizirati, a najmanje mjesni odbori. Oni su poveznica između gradske uprave i mještana - rekao je gradonačelnik Nikolić u razgovoru za 034portal.


Na pitanje kakvu izlaznost na kutjevačke izbore prognozira, Nikolić je odgovorio: - Iskreno, bio bih sretan ako izađe i 20 posto birača jer prije 4 godine odaziv je bio oko 10 do 12 posto.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI