Požežani registrirali bicikle: Pedaliranje sve popularnije

Registracija bicikla
(FOTO: Vjeran Blašković)

05.05.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8674

Policajci su više nego zadovoljni današnjim odazivom Požežana na akciju registriranja bicikala. U policijsku bazu evidentiranih dvokotača tijkom trosatne akcije upisano je 78 bicikala, što će u slučaju krađe i pronalaska bicikla značiti lakše utvrđivanje vlasnika.

- Bicikli se sve više kradu, cijela obitelj je već registrirala svoje bicikle, mislim da ovakve akcije mogu pomoći u sprečavanju krađe, ali i pronalasku kradljivaca, rekla je Požežanka Maja Ploužek Dorontić.

Kontakt policajac Željko Drašković pojasnio je kako je za registraciju bicikla potrebna potvrda o vlasništvu, dakle račun, dodajući kako današnja akcija ispred trgovačkog centra Alles nije kraj registriranja bicikala u Požegi.


- Mi ćemo i dalje na raznim događajima imati ovakve akcije. Razmišljamo i da odredimo jedan dan u tjednu kada će građani redovno u policijskoj postaji moći doći i registrirati svoje bicikle. Imamo i suradnju s trgovinama bicikala pa već kod kupnje vlasnici dobivaju potvrde za registraciju.



Natjecanje u spretnosti vožnje

Ispred Allesa održana je biciklijada na kojoj su spretnost vožnje pokazala djeca u dvije starosne skupine. Najbolji su dobili na poklon bicikl sponzora, a drugoplasirani i trećeplasirani tenisice s kotačima.

Nagrađeni u kategoriji do 9 godina
1. Antonio Perić
2. Mihael Mandić
3. Lara Vučica

Nagrađeni u kategoriji od 10 do 12 godina
1. Luka Smajšek
2. Luka Obradović
3. Filip Čeliković



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI