U Gradu Požegi ne znaju ništa ni 3 sata nakon izbora!

Gradska kuća u požegi
(FOTO: Mario Nakić)

29.04.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3989

Ni tri sata nakon zatvaranja birališta, iz Gradskog izbornog povjerenstva Grada Požege nije objavljeno o proteklim izborima za mjesne odbore apsolutno ništa, pa ni koliki je odaziv. Dok je praksa u civiliziranim gradovima da se rezultati odmah objavljuju na službenim internetskim stranicama ili barem jave novinarima na upit, u Požegi to naravno nije slučaj. Na službenoj stranici Grada Požege još uvijek stoji zadnja vijest od jutros, a to je izjava gradonačelnika Zdravka Ronka i njegova slika s izbora, ali ni riječi o odazivu ili barem prvim neslužbenim rezultatima.

Predsjednik GIP-a Jure Šain je, prema riječima tajnice, svaki put kada smo zvali bio "na terenu", a nitko osim njega ne zna ništa o izborima i ne može ništa reći. Do njega se nije moglo doći jer, prema njegovim riječima, "nema službeni mobitel" pa ga novinari ne mogu ni nazvati. Odmah po zatvaranju birališta, u gradskoj kući se više nitko nije ni javljao na telefon. Već smo napomenuli kako na službenim stranicama Grada nije objavljeno ništa. Kako da mi onda obavijestimo javnost o onome što ih zanima? Toliko o "transparentnosti Grada Požege" i demokraciji u ovom gradu. I ovakve bi stvari kolege iz GONG-a trebale uzeti u obzir kada rade istraživanja.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI