Novi dragovoljni ročnici započeli služenje vojnog roka

Vojnikinje i vojnici polažu prisegu
(FOTO: Vjeran Blašković)

28.04.2012. | M.N.
Pregleda: 6456

Osmi po redu naraštaj dragovoljnih ročnika, ujedno prvi u 2012. godini, započeo je jučer služiti vojni rok u požeškoj vojarni. Prema priopćenju MORH-a, u osmom naraštaju obuku će prolaziti najveći broj kandidata dosad, njih 400, među kojima je 360 muškaraca i 40 žena.

Po dolasku na odsluženje vojnog roka, dragovoljni ročnici će potpisati ugovor s Ministarstvom obrane RH kojim se uređuju međusobna prava i obveze. Po uspješnom završetku programa obuke, u narednom razdoblju, a prema potrebama OS RH, u skladu s postignutim rezultatima u obuci odabranim ročnicima može se ponuditi mogućnost sklapanja Ugovora o osposobljavanju za djelatnog vojnika, odnosno o izobrazbi za časnika, potpisom kojim se stječe status djelatne vojne osobe. Ciklus obuke dragovoljnih ročnika podrazumijeva u pravilu dva uputa godišnje, odnosno na proljeće i jesen.

Kroz dosadašnjih sedam naraštaja dragovoljnih ročnika, odnosno od kraja 2008. godine, od kada se provodi dragovoljno služenje vojnog roka, do danas, program obuke završilo je 1781 ročnika, od čega 1579 muškaraca i 202 žene. Također, MORH je od 2008. godine do danas potpisao Ugovor o prijemu u djelatnu vojnu službu sa 1138 osoba koje su završile dragovoljno služenje vojnog roka, od čega sa 1016 vojnika  i 122 časnika, javljaju iz Službe za odnose s javnošću MORH-a.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI