1. svibanj: Za Požeški kotlić kotizacija 100 kuna

23.04.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4147

Treću godinu zaredom u parku pored Orljave 1. svibnja održat će se gastro manifestacija Požeški kotlić, natjecanje u kuhanju slavonskoga čobanca. Po prvi put uvedena je uplata kotizacije od 100 kuna po ekipi, jer se Turistička zajednica grada Požege, kako je pojašnjeno, ne bavi trgovinskom djelatnošću.
 
Organizator će svakoj prijavljenoj ekipi osigurati 5 kilograma mesa (2 kg svinjetine, 2 kg junetine i 1 kg divljači), vodu i drva, a zbog kotizacije natjecatelji nisu dužni dio skuhanoga čobanca ustupiti organizatoru, već samo jednu porciju za ocjenjivanje. Natjecatelji sa sobom donose začine, kotlić i pribor i radnu površinu.

Gradonačelnik Zdravko Ronko pozvao je Požežane u park rekavši kako se i ove godine očekuje oko 5.000 posjetitelja. Grad Požega je pokrovitelj manifestacije, a kupit će i pehare za najbolje natjecatelje.

Direktor TZ Požega Bruno Horvat napomenuo je kako će u parku posjetitelji moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi uz TS sastav Da Capo. Natjecateljske čobance ocijenit će tročlani stručni žiri.


Prijavu za natjecanje možete obaviti u uredu požeške turističke zajednice do 27. travnja, a više informacija dobiti na tel. 034 274 900.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI