Zec i Kristić krivi i za zlouporabu mjenica Grada Požege

Đurđica Kristić i Vlado Zec
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

18.04.2012. | M.N.
Pregleda: 12424

Nekadašnji čelni ljudi Kamen-Ingrada Vlado Zec i Đurđica Kristić proglašeni su na Općinskom sudu u Požegi krivima zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprava, odnosno za zlouporabu mjenica Grada Požege, objavio je Večernji list.

Osim Zeca i Kristićeve, nepravomoćno su osuđeni i bivši direktori tvrtke Cesta Vjekoslav Bajić i Dragutin Martinaš.

Sutkinja Mirjana Madunić je nepravomoćno izrekla Vladi Zecu kaznu od godinu dana i šest mjeseci za poticanje na krivotvorenje službenih isprava te za poticanje na zlouporabu položaja u gospodarskom poslovanju. Prvooptužena Đurđica Kristić nepravomoćno je osuđena na godinu dana i osam mjeseci zatvora za zlouporabu položaja i krivotvorenje službenih isprava. Bajiću i Martinašu određena je kazna od šest mjeseci zatvora koja je preinačena u dvije godine uvjetno. Okrivljeni su dužni platiti i sudske troškove, Zec i Kristić po 50.000 kuna, a trećeokrivljeni i četvrtookrivljeni po 5654 kune. Banka Kovanica i Erste banka, koje su u ovom slučaju postavile imovinske zahtjeve, prva od 2,3 milijuna kuna, a druga od 1,2 milijuna kuna, upućene su da svoje zahtjeve pokušaju ostvariti u parničnom postupku.


Protiv Đurđice Kristić i Vlade Zeca vodi se dvadesetak kaznenih postupaka. Dosad im je pet puta izrečena pravomoćna presuda i trenutačno izdržavaju zatvorske kazne, dok su ostali sudski procesi još u tijeku.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI