Presretni: Humane zvijezde darovat će im nove dresove

Sportaši iz lipičkog doma za djecu imaju razloga za zadovoljstvo
(FOTO: Mario Barać)

29.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 2597

Poznati humanitarac Branko Tušek prvi put je u Lipiku, a za Dom za djecu bez roditeljske odgovarajuće skrbi čuo je preko svojih prijatelja iz Pakraca i Lipika. Humane zvijezde Hrvatske, čiji je on koordinator, organiziraju akcije koje su isključivo usmjerene prema djeci s poteškoćama u razvoju i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

- Odlučili smo da prilikom ove prvog posjeta djeci doniramo 40-ak odjevnih predmeta – hlača, majica, pulovera, trenirki, a uskoro se vraćam s novom garniturom dresova za sportsku selekciju doma - rekao je Tušek jučer u Dječjem domu Lipik. U akcijama "Humane zvijezde Hrvatske" sudjeluju poznati sportaši, estradne zvijezde i političari.




Vrijednost donirane odjeće Dječjem domu je oko 15.000 kuna, posjet Lipiku bila je 38 akcija humanih zvijezda, a prema Tušekovoj procjeni, do sada su za pomoć djeci prikupili oko 4,3 milijuna.


Kako je pojasnio Goran Nikles, ravnatelj Doma, u ovoj ustanovi je trenutno 30 djece u cjelodnevnom i 11 djece u poludnevnom boravku i razumljivo je da su se upravo djeca najviše radovala ovoj donaciji.





– Baš nam trebaju novi dresovi jer na sportskim igrama domova Slavonije, na kojima nastupamo već godinama, igramo u starim dresovima, rekla je 15-godišnja Jasmina iz Novske koja je u domu već više od 3 godine. U domu je 3 godine i 12-godišnja Julijana Juhas iz Jasenovca koja se na igrama domova natječe u košarci i odbojci, najtrofejnijem sportu lipičkog Doma.

Ženska odbojkaška ekipa posljednjih pet godina redovni je sudionik finala državne završnice domova Hrvatske na kojem sudjeluju djeca iz 14 domova, a naslov najboljih u državi su osvojile 2009. i 2011. godine.

– I ove godine smo krenuli dobro jer smo na prvom natjecanju domova Slavonije koje je održano u Osijeku osvojili prvo mjesto u odbojci, i djevojke i dečki, pojasnila je Julijana.

- Ovdje stvarno imamo super uvjete za bavljenje sportom, igrališta su osvijetljena, imamo i svu potrebnu opremu i lopte, pohvalio se 14-godišnji Zlatko Osmanović iz Virovitice, svestrani sportaš koji se, uz nogomet i odbojku, natječe i u košarci, stolnom tenisu i atletici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI