Odaziv žena preventivnim pregledima je odličan

Dan narcisa u pješačkoj zoni
(FOTO: Mario Nakić)

24.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 3005

Zajedničkom akcijom Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije i požeškog Kluba žena liječenih od raka dojke danas, u povodu obilježavanja Dana narcisa, na štandovima u Požegi i Pleternici poklanjaju se narcisi i promotivni letci te se prikupljaju dobrovoljni prilozi.

- Sva prikupljena sredstva doniraju se Klubu žena oboljelih od raka dojke. Možemo biti zadovoljni odazivom, podijelili smo dvije trećine narcisa i do podneva očekujemo da će biti podijeljeni svi - rekla je Jasmina Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo u požeško-slavonskom HZJZ-u.

Dr. Kovačević je istaknula kako je svijest žena o preventivnom pregledu itekako visok, a naša je županija u samom vrhu prema obuhvatu pregledanih žena. Od 10 žena, njih 7 je pod redovitom kontrolom. Pozvala je sve koje još nisu, da se odazovu mamografskom pregledu koji je nakon 50. godine potrebno napraviti barem jednom u dvije godine.


Dobrovoljni prilozi su prikupljani u subotu prijepodne u Požegi, u pješačkoj zoni u Cehovskoj ulici, i u Pleternici ispred Gradske kuće.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI