Biciklom prešao 40.000 km: Živim zdravo i s prirodom

Marko Batori svakodnevno vozi brdskim i šumskim stazama
(FOTO: Iz priv. kol. M. Batorija)

22.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 11401

Nakon pet godina upornog i marljivog treniranja, 19-godišnji Požežanin Marko Batori ostvaruje značajne rezultate u brdskom biciklizmu. Prošle je sezone kao član BBK Požega osvojio 1. mjesto u Slavonskoj ligi, juniorskoj kategoriji i 5. mjesto u Hrvatskoj. Marko se biciklizmom bavi rekreativno, uz faks. Studira strojarstvo u Slavonskom Brodu.

- Počeo sam voziti zbog druženja s prijateljima, čisto rekreativno. Međutim, onda me adrenalin sve više vukao. Stekao sam puno novih prijatelja na natjecanjima, iz Hrvatske i drugih zemalja - kaže Marko koji je do danas na biciklu prešao više od 40.000 kilometara.

- Svakoga dana provedem barem tri sata na biciklu. Živim s prirodom, vozim se kroz šume. To je jako zdrav sport, ali i skup - dodaje. Njegov sadašnji bicikl vrijedi oko 2.100 eura, a tu je i druga oprema te posebna prehrana. Od ove godine našao si je sponzora za prehranu, tvrtka Hansa X sport mu je izašla u susret.


Iako ozljede nisu nepoznanica u brdskom biciklizmu, Marko ih uspijeva vješto izbjegavati.


- Pojedini biciklisti se često ozljeđuju, no kod mene to nije slučaj. Jedinu težu ozljedu doživio sam na Kupu Hrvatske u Vodicama, kada sam pao na kameniti put i razbio se.

Nadolazeće sezone pokušat će obraniti naslov u Slavonskoj ligi, a na državnom nivou će biti malo teže obraniti 5. mjesto.

- Od ove godine ću biti u istoj kategoriji s elite skupinom pa će biti veliki uspjeh ako na Kupu Hrvatske uđem među prvih deset - najavio je Marko Batori u razgovoru za 034portal.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI