Fumić: Odgovor iz HŽ-a je politički i nema veze s ekonomijom!

Nenad Fumić, predsjednik Udruge Aleksandar
(FOTO: Mario Nakić)

21.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 4306

"Odgovor gospodina Jerneića me ne iznenađuje. On je vrlo pristojan, međutim to je odgovor izučene političke škole što potvrđuje moje mišljenje da politika kroji sudbinu ovog naroda, a to nema veze s ekonomijom", odgovorio je Nenad Fumić, predsjednik udruge za prava čovjeka "Aleksandar" na pismeno priopćenje predsjednika Uprave HŽ infrastruktura o pruzi Pleternica - Našice. Podsjetimo, njihov je stav da je pruga ovako neisplativa, a novca za njezinu obnovu ni ove godine nema.

Nedostatak željezničke veze na potezu Pleternica - Čaglin - Našice uvelike utječe na razvoj čaglinskoga kraja koji je i prije ukidanja te pruge bio u svojevrsnoj prometnoj izolaciji. Prema Fumićevim riječima, ako živite u Čaglinu, a nemate automobil, "komotno se možete objesiti ili potražiti drugo mjesto za život".

- Naravno da je pruga dotrajala kad godinama nisu ulagali u nju. Naravno da se vozi sve manje ljudi kada su perfidno smišljenom politikom učinili da vozni red nikome ne odgovara. Bezobrazna je laž da tereta nema. Do zadnjega dana prugu su koristili za potrebe plinovoda, a svi kamioni koji danas prevoze teret dotrajalim cestama kroz općinu Čaglin govore o tome ima li tereta za željeznički prijevoz.


- Dakle, odgovor HŽ-a i stajalište Sabora da odbaci prijedlog zastupnika Đurovića je tipičan za hrvatsku politiku: gdje nemamo glasove, nećemo ni ulagati. Toliko o ustavnim pravima i životu u lijepoj našoj - odgovorio je Fumić, jedan od pokretača teme o obnovi željezničke pruge na potezu Pleternica - Našice, koji je o tome pisao predsjedniku Ivi Josipoviću i Hrvatskom saboru.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI