Aladrović: Cesta do Pleternice bit će gotova do Uskrsa

Ulica bana Jelačića u Pleternici
(FOTO: Mario Nakić)

19.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6179

Najzanimljivija pitanja na današnjem aktualnom satu Skupštine Požeško-slavonske županije postavio je SDP-ov vijećnik Ivan Begić. Njega je prvo zanimalo kada će biti završeni radovi na asfaltiranju ceste Vesela - Pleternica jer, kako kaže, policija sada koristi zaobilazni put koji je u katastrofalnom stanju kako bi ondje naplaćivala kazne.

- Rok za asfaltiranje ceste je godina dana od potpisivanja ugovora, a to je bilo u kolovozu prošle godine. Međutim, prema mojim informacijama, izgleda da će cesta biti dovršena i prije. Već za Uskrs bi trebala biti asfaltirana - odgovorio je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović (HDZ).

Begić je postavio pitanje i o parkiranju kod Doma zdravlja.


- Ona dva parkirališna mjesta iza zgrade požeškog Doma zdravlja, s oznakama za invalide, jesu li to mjesta rezervirana za ravnatelja i njegov automobil, djelatnike Doma zdravlja ili invalide?



SDP-ov vijećnik Ivan Begić (lijevo)

- To je javna površina, nije u vlasništvu Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. Prema tome, na njemu vrijede sva pravila kao i na drugim javnim površinama - odgovorio je župan.


Župan Marijan Aladrović (lijevo)

Treće pitanje oporbenog vijećnika odnosilo se na Županijski sportski savez, koji svake godine uredno prima novac iz županijskog proračuna.

- Volio bih vidjeti pisano izvješće o njihovu financiranju sportskih udruga i klubova, s obzirom da mi se čini da oni ne financiraju nikoga, nego plaćamo isključivo hladni pogon, odnosno njihovo meditiranje.

Vijećnik Nikola Brekalo (HDSSB) opet je postavio pitanje o financiranju županije i decentraliziranim sredstvima. Župan Aladrović odgovorio je kako izgleda da ove godine iz državnog proračuna za Požeško-slavonsku županiju neće biti namijenjeno ništa, za razliku od prethodnih godina.

Predsjednik Skupštine Radoslav Galić (nezavisni vijećnik) na početku aktualnog sata osvrnuo se na pitanje vijećnika Vicka Njavra (SDP) s prošle sjednice, kada ga je Njavro prozvao da je Galićeva firma zaslužna za loše radove u Osječkoj ulici i pitao tko će to platiti.

- Iz pisanog odgovora evidentno je da nikakva "moja firma" nije imala ništa s Osječkom ulicom i molio bih vijećnika Njavra da se ispriča zbog iznošenja neistina u javnosti - kazao je Galić. Budući da nije dobio nikakav odgovor, Galić je ustvrdio da će Njavrinu ispriku zatražiti "na drugom mjestu".



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI