Aladrović: Cesta do Pleternice bit će gotova do Uskrsa

Ulica bana Jelačića u Pleternici
(FOTO: Mario Nakić)

19.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6197

Najzanimljivija pitanja na današnjem aktualnom satu Skupštine Požeško-slavonske županije postavio je SDP-ov vijećnik Ivan Begić. Njega je prvo zanimalo kada će biti završeni radovi na asfaltiranju ceste Vesela - Pleternica jer, kako kaže, policija sada koristi zaobilazni put koji je u katastrofalnom stanju kako bi ondje naplaćivala kazne.

- Rok za asfaltiranje ceste je godina dana od potpisivanja ugovora, a to je bilo u kolovozu prošle godine. Međutim, prema mojim informacijama, izgleda da će cesta biti dovršena i prije. Već za Uskrs bi trebala biti asfaltirana - odgovorio je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović (HDZ).

Begić je postavio pitanje i o parkiranju kod Doma zdravlja.


- Ona dva parkirališna mjesta iza zgrade požeškog Doma zdravlja, s oznakama za invalide, jesu li to mjesta rezervirana za ravnatelja i njegov automobil, djelatnike Doma zdravlja ili invalide?



SDP-ov vijećnik Ivan Begić (lijevo)

- To je javna površina, nije u vlasništvu Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. Prema tome, na njemu vrijede sva pravila kao i na drugim javnim površinama - odgovorio je župan.


Župan Marijan Aladrović (lijevo)

Treće pitanje oporbenog vijećnika odnosilo se na Županijski sportski savez, koji svake godine uredno prima novac iz županijskog proračuna.

- Volio bih vidjeti pisano izvješće o njihovu financiranju sportskih udruga i klubova, s obzirom da mi se čini da oni ne financiraju nikoga, nego plaćamo isključivo hladni pogon, odnosno njihovo meditiranje.

Vijećnik Nikola Brekalo (HDSSB) opet je postavio pitanje o financiranju županije i decentraliziranim sredstvima. Župan Aladrović odgovorio je kako izgleda da ove godine iz državnog proračuna za Požeško-slavonsku županiju neće biti namijenjeno ništa, za razliku od prethodnih godina.

Predsjednik Skupštine Radoslav Galić (nezavisni vijećnik) na početku aktualnog sata osvrnuo se na pitanje vijećnika Vicka Njavra (SDP) s prošle sjednice, kada ga je Njavro prozvao da je Galićeva firma zaslužna za loše radove u Osječkoj ulici i pitao tko će to platiti.

- Iz pisanog odgovora evidentno je da nikakva "moja firma" nije imala ništa s Osječkom ulicom i molio bih vijećnika Njavra da se ispriča zbog iznošenja neistina u javnosti - kazao je Galić. Budući da nije dobio nikakav odgovor, Galić je ustvrdio da će Njavrinu ispriku zatražiti "na drugom mjestu".



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI