Pakrac dobiva još jedan poduzetnički inkubator

Davor Huška i Vida Iličić potpisuju ugovor o suradnji Grada i PC-a
(FOTO: Mario Barać)

16.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 3838

"Pakrac ima više odobrenih projekata i povučenih sredstava iz EU fondova od svih preostalih 9 jedinica lokalne samouprave naše županije zajedno. Sada u pripremi imamo projekte u vrijednosti od oko 300 milijuna kuna. Naši projekti su kvalitetni i prolaze i u današnje vrijeme nam je veći problem osigurati sredstva u proračunu za sudjelovanje u tim projektima", rekao je Davor Huška, gradonačelnik Pakraca na tradicionalnom Danu gospodarstvenika.

Tom prilikom je potpisan partnerski sporazum za sudjelovanje u projektu "Poduzetnički inkubator Pakrac – sljedeća generacija" koji su potpisali gradonačelnik Huška i Vida Iličić, direktorica partnerskog Poduzetničkog centra Pakrac.

Pakrac bi do sljedećeg Dana Grada trebao biti bogatiji za još jedan poduzetnički inkubator čija bi izgradnja trebala započeti 1. srpnja. "Inkubator 2" veličine 825 četvornih metara bit će namijenjen prvenstveno proizvodnom sektoru, a bit će izgrađena 4 nova proizvodna prostora. Investicija će s više od 5,8 milijuna kuna biti investirana bespovratnim sredstvima EU fondova, iz programa IPA 3c – regionalna konkurentnost, dok će Grad Pakrac sudjelovati s nešto manje od 2 milijuna kuna.


- Već postoje ozbiljni interesi za korištenje proizvodnih pogona u Inkubatoru 2, kao i u ulaganje u ostale slobodne površine u Zoni male privrede, a radi se o investitorima iz Italije, sestrinskoj tvrtki „Elekte“ koja već posluje u zoni u Pakracu. Samim time to znači i otvaranje novih radnih mjesta i veseli me što i u današnje teško vrijeme, kod nas se grade novi objekti, otvaraju novi pogoni i nova radna mjesta. To je potvrda da smo proteklih godina napravili pravi potez jer smo investirali u ljude, njihovo znanje, stručnost i edukaciju, dodao je gradonačelnik Huška.


Da Pakrac postaje plodno tlo za razvoj poduzetništva potvrđuje i podatak da je jedini grad u Hrvatskoj koji je povukao sredstva iz sva tri predpristupna fonda za poslovnu infrastrukturu (CARDS 2004, Phare 205 i IPA 2002.).

Vida Iličić je podsjetila na 12 godina inkubacije i razvoja poduzetništva, a PC Pakrac je tada radio u iznajmljenom prostoru s 2 djelatnice. Danas ima 17 zaposlenih, a u zoni Inkubatora koji je otvoren prije tri godine danas radi 11 poslovnih subjekata s više od 450 zaposlenih.

"Poduzetnički inkubator Pakrac – sljedeća generacija" je jedan od 18 projekata koji će se provoditi u 10 hrvatskih županija.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI