Bogat vikend u Pakracu: Koncerti, priredbe, izložbe i sport

Opća opasnost
(FOTO: PIXSELL)

15.03.2012. | Mario Barać
Pregleda: 2820

Brojnim događanjima u Pakracu će tijekom idućeg vikenda biti obilježen Dan Grada i blagdan sv. Josipa, zaštitnika Pakraca.

Četvrtak

Obilježavanje započinje danas i večeras Tehničko-taktičkim zborom Hrvatske vojske te izložbom „Ratnici“ koja će biti otvorena u 19 sati u Muzeju Grada Pakraca.


Petak


U petak će u zgradi Poduzetničkog inkubatora u Pakracu biti održano predstavljanje projekta „Poduzetnički inkubator Pakrac – druga generacija“, na kojem će biti potpisan i partnerski sporazum Grada Pakraca i Poduzetničkog centra Pakrac za projekt ukupne vrijednosti veće od 7,7 milijuna kuna koji će biti financiran sredstvima Europske unije, iz pretpristupnog fonda IPA 3c  - poslovna infrastruktura.

Istog dana će u Gradskoj sportskoj dvorani u Pakracu s početkom u 19 sati biti održana tradicionalna priredba „Poklon mome gradu“. Uz nastup djece i učenika svih pakračkih prosvjetnih ustanova, bit će uručene i nagrade za 9 učenika i 8 mentora koji su lani osvojili neko od prva tri mjesta na državnim i županijskim natjecanjima.

Subota

Svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će, između ostalog, biti uručena priznanja Grada Pakraca zaslužnim ustanovama i pojedincima, bit će održana u subotu 17. ožujka s početkom u 11 sati, u gradskoj vijećnici kurije Janković, a od 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani bit će održan koncert popularne rock grupe „Opća opasnost“, s kojom će nastupiti i članovi Tamburaškog sastava „Patria“.

Nedjelja

Nedjelja je rezervirana za sport. U Gradskoj sportskoj dvorani će biti održan tradicionalni „Dan sporta“. Od 9 sati do 15 sati svoje će vještine i znanja pokazati mladi nogometaši u kategorijama U 8 i U 10, a uz domaćina, NK „Hajduk“, gostuju i ekipe „Mladost“ Ždralovi, „Garić“ Garešnica i „Daruvar“.

Od 15 sati na teren će mladi rukometaši rođeni 2000. i mlađi, a natjecat će se igrači domaće LiPe te „Slatine“, „Daruvara“ i „Ilove“ iz Grubišnog Polja. Od 19 sati na rasporedu je i veliki prvenstveni lokalni rukometni derbi u kojem će snage odmjeriti rukometaši LiPa i „Daruvara“.

Središnji nedjeljni događaj bit će održan u Češkom domu u Prekopakri - tradicionalni susret kulturno – umjetničkih društava. Osim organizatora „Češke besede“ Prekopakra, od 16 sati nastupaju i „Seljačka sloga“ Prekopakra, „Zeleni gaj“ iz Gaja, Češke besede iz Sređana i Golubnjaka, „Pougarje“ iz Daruvarskog Brestovca te gosti iz Bosne i Hercegovine – KUD „Sveti Ivo“ iz Podmilačja. Nakon programa će u 18 sati biti organizirana i projekcija HTV-ove emisije „Lijepom našom“ koja je snimana u Pakracu.

Ponedjeljak

Na sam blagdan sv. Josipa, 19. ožujka, u 11 sati će u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena svečana sveta misa, a ranije će izaslanstva Grada iu udruga položiti vijence i zapaliti svijeće na Spomen obilježju na pakračkom groblju, te ispred spomenika dr. Franje Tuđmana, na istoimenom pakračkom trgu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI