Nisi sam: Mladi nogometaši napravili spektakl za Alena

13.03.2012. | Jurica Bešlić
Pregleda: 5207

Katolička klasična gimnazija u suradnji sa općinom Brestovac proteklog vikenda održala je  Humanitarni malonogometni turniri u Brestovcu za pomoć teško stradalom mladom nogometašu Alenu Hlebecu pod nazivom „Nisi sam“.

Pripreme za ovaj veliki događaj započele su mjesec i pol dana prije turnira kada je  radna grupa Školskog športskog društva Katoličke klasične gimnazije  gotovo svakodnevno naporno radila da bi organizaciju uspjeli dovesti do najviše razine, u čemu je i uspjela.

Na turniru su sudjelovale i ekipe Nogometnog kluba Požega. Jedna ženska juniorska ekipa i tri ekipe limača.Turnir je započeo u petak govorom ravnatelja Katoličke klasične gimnazije, velečasnog Roberta Mokrog, koji je otvorio turnir. Zatim je 10 ekipa odmjerilo snage te su se već pomalo vidjeli favoriti. Prvoga dana nastupile su 2 ekipe iz Katoličke klasične gimnazije koje su u prvome susretu odmjerili snage. Ekipa Rombarcaman porazila je bez većih poteškoća Jarane te tako najavila da su spremni ići do samoga kraja. Jarani su nažalost toga dana izgubili i drugu utakmicu te tako izgubili šanse da prođu skupinu. Odigrano je još puno zanimljivih utakmica, ali nekih većih iznenađenja nije bilo.


U subotu su prvu utakmicu također trebala odigrati ekipa sa Katoličke gimnazije, ali zbog nedolaska protivničke ekipe i direktne pobjede dobili su veliku šansu da prođu u polufinale. Međutim, sljedeću utakmicu nisu uspjeli odigrati na nivou te su tako postali druga ekipa koja je zapela već u skupini. Ali dečki iz Rombarcaman-a bili su nepokolebljivi te i u drugoj utakmici nadvisili domaćine iz Brestovca i osigurali polufinale. Toga dana došlo je do nekih problema zbog nesportskog ponašanja dviju ekipa koje se nisu pojavile u vrijeme kada su trebali igrati, ali uspješno smo riješili taj problem odigravši tako revijalne utakmice između ekipa koje su već prije završile svoj nastup. MNK Bubamara je odmah dobila trofej za fairplay jer je izašla u susret organizatorima.


Posljednji dan započeo je revijalnom utakmicom limača NK Požega i NK Slavija gdje je pobjeda pripala NK Požegi. Već prije početka prve utakmice tribine su bile gotovo popunjene što je potvrdilo naša očekivanja da će nedjelja biti najposjećeniji dan. Nakon toga uslijedila je utakmica veterana koja je malo probudila publiku, te još jedna limača u kojoj su igrale dvije ekipe NK Požege međusobno. Gledatelji su uživali u ovim predstavama. Zatim je krenulo ono što su svi čekali-uslijedilo je prvo polufinale između dviju podjednako jakih ekipa Rombarcaman i Halo 92. Kao što se očekivalo, utakmica je od prve do zadnje minute bila tijesna, ali su dečki sa KKG-a uspjeli minimalnom pobjedom od 3:2 uspjeli prvi izboriti finalno mjesto. U drugoj polufinalnoj utakmici ekipe Babinog vira i Mesnice Begović odluku o finalistu donijeli su nakon izvođenja sedmeraca u čemu su bili uspješniji dečki Mesnice Begović. Potom su djeca iz Katoličke osnovne škole i Osnovne škole Dragutina Lermana pokazala svoje vještine i zabavili publiku. Ekipa iz Brestovca ovoga je puta bila uspješnija, ali bezobzira na rezultat obje ekipe su dobile medalje kao zahvalu za sudjelovanje, što je posebno razveselilo najmanje igrače. Odigrana je još jedna revijalna utakmica između ženskih ekipa XYZ i NK Požega u kojoj su nogometašice iz Požege ne baš blistavom igrom došle do pobjede rezultatom 3:2.

Zatim je uslijedio središnji događaj čitavog turnira. Alen i njegova obitelj, koji su tijekom završnog dana bili u dvorani, pridružili su se sudionicima na terenu te je održan kraći program nakon kojega su uručena novčana sredstva koje je uručio sam velečasni Robert Mokri te neka materijalna sredstva (majice, medalje i čokolada) koje su uručili prof. Mario Raguž sa učenicima Ivanom Čuljkom i Emi Majin. Zatim je i biskup Antun Škvorčević uputio svoje riječi Alenu te dao doprinos od požeške biskupije. Nakon završetka te svečanosti preostale su još samo dvije utakmice. Najprije ona za 3. mjesto u kojoj su nogometaši Halo 92 bez većih problema sjajnom predstavom nadvisili Babin vir, a zatim finalni ogled u kojemu smo  pobjednika dobili tek nakon izvođenja sedmeraca. Bilo je to pravo finale u kojemu je na kraju  bila bolja ekipa Rombarcaman koja je zasluženo osvojila turnir. Dodijeljene su i nagrade za najbolje pojednice : najbolji igrač je  Marko Blašković(Rombarcaman), najbolji vratar je Mato Vasić (MNK Halo 92) dok je najbolji strijelac - Luka Mandić (MNK Halo 92). Pehare su također uručivali profesori Katoličke klasične gimnazije – Mario Raguž, Leonardo Đaković i Josip Katić, dok su statue najboljima uručili učenici Ivan Čuljak i Emi Majin.

Prilozi za pomoć obitelji Hlebec mogu se i dalje uplatiti i na račun Mirjane Hlebec otvoren u Hypo Alphe Adria Banci, broj 2500009 – 3120413187.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI