Nezaposlenost u našoj županiji najveća u zadnjih 10 godina

Nezaposleni - ilustracija
(FOTO: Petar Glebov/PIXSELL)

09.03.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12730

Broj nezaposlenih osoba evidentiranih na Zavodu za zapošljavanje, Područnoj službi Požega, krajem veljače iznosio je 6724. Radi se o povećanju za 3 posto u odnosu na siječanj, a zanimljivo je da je stopa nezaposlenosti u Požeško-slavonskoj županiji sada dostigla svoj vrhunac i najveća je u zadnjih 10 godina. Posljednji put veća nezaposlenost na HZZ-u u našoj županiji evidentirana je početkom 2002. godine.

U isto vrijeme, broj ponuđenih radnih mjesta je i dalje mizeran. Preko HZZ-a ponuđena su trenutačno 23 radna mjesta. Traže se zidar, pomoćni građevinski radnik i diplomirani inženjer građevine - svi u Požegi. U Kutjevu, Kuli i Ruševcu se traže agronom, veterinar i enolog. U najboljoj su poziciji ipak učitelji i profesori. Škole zapošljavaju od Čaglina preko Kaptola do Požege.

Na pakračko-lipičkom području trenutačno su u ponudi samo dva radna mjesta. Grad Pakrac i Grad Lipik, naime, traže po jednog djelatnika za rad na zelenim površinama.


Hrvatski zavod za zapošljavanje najavljuje peti po redu Sajam poslova. Bit će to još jedna prilika brojnim nezaposlenim osobama da se predstave direktno poslodavcima i još jednom im ponude svoj životopis, koji će oni sačuvati i "javiti se kada budu u prilici da zapošljavaju". Sajam je najavljen za 15. ožujka u Obrtničkom domu u Požegi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI